Η παρέλαση στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Τασούλα, και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Το πρώτο μέρος της παρέλασης περιλαμβάνει πολιτικά τμήματα, ακολουθούμενα από μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα των τριών Όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Στη σημερινή παρέλαση θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά δημόσια ορισμένα από τα νέα οπλικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας, όπως τα μη επανδρωμένα και αυτά που χρησιμοποιούν την Τεχνητή Νοημοσύνη.
Η παρέλαση θα ολοκληρωθεί με τη θεαματική αεροπορική επίδειξη της ομάδας ΖΕΥΣ, με τον επισμηναγό Γεώργιο Σωτηρίου να εκτελεί ασκήσεις ακριβείας πάνω από τον χώρο της παρέλασης.
Οι καιρικές συνθήκες είναι ιδανικές για παρέλαση, με ηλιοφάνεια και αραιή συννεφιά, και χιλιάδες Θεσσαλονικείς έχουν συγκεντρωθεί κατά μήκος της διαδρομής και στη νέα παραλία για να την παρακολουθήσουν.
Από την εξέδρα των επισήμων την παρέλαση παρακολουθούν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Βασίλης Πάλμας, καθώς και άλλοι ανώτατοι αξιωματούχοι και εκπρόσωποι κομμάτων.
ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
![]()
