Πατούλης για Φωτιά στον Διόνυσο: «Οι επόμενες δύο ώρες είναι κρίσιμες»

Κρίσιμες είναι οι επόμενες δύο ώρες για την εξέλιξη της φωτιάς στον Διόνυσο και τον Ροδόπολη, με τον περιφερειάρχη Αττικής να τονίζει την σημασία του ελέγχου της φωτιάς.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο της φωτιάς και σύμμαχος τους είναι το γεγονός ότι έχουν εξασθενίσει οι άνεμοι.

propoli

Αναλυτικά ο κ. Πατούλης τόνισε στην ΕΡΤ1:

«Υπάρχουν καταστροφές σε σπίτια, η φωτιά είναι σε εξελίξεις και η προσπάθεια είναι να μην υπάρχουν απειλές σε ανθρώπινες ζωές. Υπάρχουν μεγάλες και ισχυρές δυνάμεις πυροσβεστικής αλλά και 21 υδροφορες της περιφέρειας. Οι επόμενες στιγμές είναι πολύ κρίσιμες.»

Αν είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα:

«Υπηρχε αύξηση του αέρα αλλά αυτήν την στιγμή είναι σε ύφεση. Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες και θέλουμε να υπάρχει έλεγχος της φωτιάς και για αυτό είναι πολύ ισχυρές οι δυνάμεις που επίχειρουν. Οι επόμενες δύο τρεις ώρες είναι πολύ σημαντικές για την εξέλιξη της φωτιάς και γίνεται αγώνας για να μην φτάσουμε χωρίς έλεγχο της φωτιάς στο βράδυ. Δεν υπάρχουν κάτοικοι εκεί που κινδυνεύουν σπίτια.

Οι πολίτες έχουν φύγει με ασφάλεια και ήταν σημαντικό να φύγουν οι κάτοικοι χωρίς να κινδυνεύουν. Κάποιες αποθήκες η κάποια παλιά σπίτια είναι πιθανόν να έχουν καεί και θα πρέπει να γίνουν απολογισμοι μετά το πέρας της φωτιάς αλλά εμείς πρέπει να μιλάμε για τους οικισμούς.».

Aliri

Δείτε επίσης: Φωτιά στη Σταμάτα: Εννέα άτομα στο νοσοκομείο

Loading