Πάτρα | Μαθητής έπαθε ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο σε σχολείο

Ηλεκτροπληξία υπέστη ένας μαθητής Γ’ Λυκείου χτες το πρωί όταν ακούμπησε γυμνό καλώδιο ρεύματος το οποίο εξείχε από εντοιχισμένο «κουτί» στις σκάλες του σχολικού συγκροτήματος στην Πάτρα.

Ειδικότερα, ο 17χρονος Ηλίας κατέβαινε εκείνη τη στιγμή -την ώρα διαλείμματος- μαζί με άλλους συμμαθητές του στο προαύλειο. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Γνώμη», ενώ το κουτί βρίσκεται στο πλάι της σκάλας σε ύψος περίπου 1,8 μέτρα, το καλώδιο είχε βγει εκτός, ήταν γυμνό και ήταν σε χαμηλότερο ύψος.

propoli

Το χέρι του το ακούμπησε και ο μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία. Ευτυχώς για τον μαθητή η επαφή με το καλώδιο ήταν στιγμιαία με τον ίδιο, πάντως, να νιώθει το ρεύμα να τον διαπερνά και να καίγεται το σώμα του. Οι συμμαθητές του ειδοποίησαν την Διεύθυνση του Σχολείου και τους γονείς του που μετέφεραν τον 17χρονο αρχικά στο Νοσοκομείο Αγιος Ανδρέας και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο του Ρίου το οποίο εφημέρευε.

Οι γιατροί υπέβαλαν τον μαθητή στις απαραίτητες εξετάσεις από τις οποίες προέκυψε ότι δεν είχε υποστεί βλάβη κάποιο όργανο.

Για την ώρα παραμένει αναπάντητο το πώς το καλώδιο βγήκε εκτός του κουτιού, πότε συνέβη αυτό και για κανείς δεν το είχε παρατηρήσει.

Δείτε επίσης: Η μητέρα των μαχών σήμερα στη Βουλή με την ομιλία Μητσοτάκη | Η προκλητική ομιλία Καραμανλή

Loading