Η κηδεία του 30χρονου Κώστα Μπασιλάρη, θύματος ξυλοδαρμού, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Πάτρα. Σήμερα, Τετάρτη, θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία ο 30χρονος Κώστας Μπασιλάρης, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου σε νυχτερινό κέντρο στην Πάτρα τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής. Ο θάνατός του προήλθε από ισχαιμία στο μυοκάρδιο εξαιτίας των σοβαρών τραυματισμών που υπέστη.
Σε κλίμα ανείπωτου πόνου αλλά και οργής, συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν τον νεαρό πατέρα έξι παιδιών στις 12 το μεσημέρι. Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Λεύκας Πατρών, ενώ η ταφή θα γίνει στο Β’ Δημοτικό Κοιμητήριο Πατρών. Η είδηση του θανάτου του έχει προκαλέσει σάλο στην τοπική κοινωνία, με την αστυνομία να προχωρά σε συλλήψεις των ατόμων που εμπλέκονται στην επίθεση.
Υπενθυμίζεται ότι ο 30χρονος υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματά του, τα οποία προήλθαν από άγριο ξυλοδαρμό από άλλη παρέα στο ίδιο νυχτερινό κέντρο. Σύμφωνα με την έκθεση του Ιατροδικαστή Πατρών, ο θάνατός του οφείλεται σε ισχαιμία στο μυοκάρδιο, λόγω των σοβαρών χτυπημάτων. Κατά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, διαπιστώθηκε μυδρίαση, μια κατάσταση που υποδηλώνει σοβαρή εγκεφαλική βλάβη.
Η απολογία των τριών συλληφθέντων αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή. Οι τρεις άνδρες που αυτοβούλως παρουσιάστηκαν το βράδυ της Δευτέρας κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό του 30χρονου. Πρόκειται για δύο αδέλφια, ηλικίας 36 και 39 ετών, και έναν 29χρονο, οι οποίοι οδηγήθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις για συμμετοχή σε ανθρωποκτονία και πρόκληση σωματικών βλαβών. Αυτοί είναι οι ίδιοι που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές.
Κατά περίπτωση τους ασκήθηκαν διώξεις για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών.
in.gr
![]()

