Διακεκριμένο πρόσωπο στις Αρχές ο 46χρονος οδηγός που παρέσυρε και σκότωσε την 85χρονη στην Πάτρα. Ο οδηγός της μηχανής που προκάλεσε το θανάσιμο δυστύχημα στην Πάτρα είναι ένα πρόσωπο γνωστό στις Αρχές, καθώς είχε απασχολήσει στο παρελθόν την Ελληνική Αστυνομία με υποθέσεις κλοπών και ναρκωτικών. Είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης δύο ετών και αποφυλακίστηκε το 2013. Το μοιραίο περιστατικό συνέβη τη νύχτα της 29ης Αυγούστου στην παραλιακή λεωφόρο της Πάτρας, σοκάροντας την τοπική κοινωνία.
Σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών και κάμερες ασφαλείας, ο οδηγός παραβίασε τον ερυθρό σηματοδότη και ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να παρασύρει την 85χρονη και ένα 7χρονο κορίτσι. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια ελέγχου της Τροχαίας διαπιστώθηκε ότι η μηχανή που οδηγούσε δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας, κάτι που προκαλεί απορία, καθώς φέρεται να είχε ταξιδέψει από την Αθήνα στην Πάτρα.
Ο 46χρονος οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα Πατρών και ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή. Εναντίον του έχει ασκηθεί κακουργηματική ποινική δίωξη.
Η οικογένεια της 85χρονης βιώνει ανείπωτο πόνο, καθώς το ατυχές περιστατικό συνέβη σε μία απλή βόλτα. Η γιαγιά κρατούσε το χέρι της εγγονής της και προσπάθησε να περάσει τον δρόμο, όταν την τελευταία στιγμή έσπευσε να την προστατεύσει από την σύγκρουση. «Το παιδί μου έχει πολλά χτυπήματα και με πνίγει το δίκιο μου», δήλωσε ο πατέρας της 7χρονης, τονίζοντας ότι αν δεν προφυλακιστεί ο οδηγός θα αναλάβει δράση.
Ο πατέρας ζήτησε ψυχολόγο για την κόρη του, αλλά το νοσοκομείο δεν είχε διαθέσιμο προσωπικό. Μιλώντας για την 85χρονη, αναφέρθηκε στην τραγική της μοίρα και την ηρωική της πράξη να προστατεύσει την εγγονή της.
Πηγή περιεχομένου: in.gr