Σοκαριστικές λεπτομέρειες για τον θάνατο 47χρονης ναυτικού στην Πάτρα από φορτηγό κατά την εκφόρτωσή της. Τις αποκαλυπτικές εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας του πλοίου τη στιγμή του δυστυχήματος στον καταπέλτη συνοδεύουν μαρτυρίες αυτοπτών που είδαν με τα μάτια τους τη φονική παράσυρση της 47χρονης ναυτικού από νταλίκα. Όλα όσα συνέβησαν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, τα οποία οδήγησαν στον θάνατο της άτυχης γυναίκας, έχουν αποτυπωθεί σε ένα σοκαριστικό βίντεο. Η ναυτικός είχε ολοκληρώσει την υπηρεσία της και κατευθυνόταν προς το σπίτι της στην Πάτρα όταν συνέβη το μοιραίο.
Μάρτυρας του περιστατικού περιγράφει: «Ενώ πλησίαζα στο πλοίο, είδα μία γυναίκα να κινείται στον καταπέλτη, κρατώντας σακούλες και κοιτάζοντας το κινητό της. Βρέθηκε στη νεκρή γωνία του οδηγού, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από το φορτηγό.» Στο πλοίο επικράτησε πανδαιμόνιο, καθώς οι υπάλληλοι συνειδητοποίησαν το συμβάν, αλλά ήταν ήδη πολύ αργά.
Μία ημέρα μετά την κηδεία της 47χρονης, η οικογένεια της ζητά να αποδοθούν ευθύνες στους υπεύθυνους της τραγωδίας. Στο μεταξύ, ο οδηγός της νταλίκας και τα μέλη του πληρώματος αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους. Ο αδερφός και η μητέρα της θανούσας απαιτούν δικαιοσύνη και παραδειγματική τιμωρία για τους υπεύθυνους.
Η Attica Group, που διαχειρίζεται το πλοίο, επιρρίπτει την ευθύνη για το δυστύχημα στην ιταλική πλοιοκτήτρια εταιρεία. Ο οδηγός της νταλίκας υποστηρίζει ότι κανείς δεν τον ειδοποίησε για την παρουσία της γυναίκας στον καταπέλτη και τονίζει την απουσία μελών του πληρώματος για την εποπτεία της εκφόρτωσης.
Ο τεχνικός σύμβουλος του οδηγού, Νίκος Σπανός, εκφράζει την ανησυχία του ότι θα ρίξουν την ευθύνη στον οδηγό και στο θύμα, παραβλέποντας τις ευθύνες του πληρώματος. Αναφέρει μάλιστα ότι σύμφωνα με τις διαδικασίες, θα έπρεπε να υπάρχει κάποιος υπεύθυνος για την προστασία των επιβαινόντων στην περιοχή του γκαράζ. Οι εικόνες από τις κάμερες βρίσκονται ήδη στα χέρια των αρχών, με την οικογένεια της αδικοχαμένης ναυτικού να αναμένει τη δικαίωση από τη δικαιοσύνη.
Πηγή περιεχομένου: in.gr