Πάτρα: Ζητήθηκε εκταφή της μικρής Τζωρτζίνας

Ενδέχεται να ζητηθεί και για τα άλλα δύο κορίτσια

Πολλά «επεισόδια» αναμένεται να έχει ακόμα το «σίριαλ» που εκτυλίσσεται γύρω από την υπόθεση θανάτου των τριών μικρών κοριτσιών στην Πάτρα, κάτι το οποίο φαίνεται και από το γεγονός ότι είχε συζητηθεί να γίνει ακόμα και εκταφή της 9χρονης Τζωρτζίνας έτσι ώστε να φανεί το από τι πέθανε.

propoli

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως το σχετικό αίτημα έχει διαβιβαστεί και δεν αποκλείεται να γίνει εκταφή και για τα άλλα δύο παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, φαίνεται πως σχετικό αίτημα διαβιβάστηκε με τις ίδιες πληροφορίες να αναφέρουν, ότι δεν αποκλείεται να ζητηθεί εκταφή και για τα άλλα δυο παιδιά.

Για ποιους λόγους θα γίνει η εκταφή

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας Γρηγόρης Λέων είχε δηλώσει ότι «η εκταφή είναι το ύστατο μέσο που χρησιμοποιούμε όταν υπάρχουν ενδείξεις. Για να υπάρχουν ενδείξεις πρέπει να ολοκληρωθεί η τρίτη ιατροδικαστική διερεύνηση, δηλαδή του πρόσφατου θανάτου του παιδιού και ουσιαστικά εάν μας δημιουργεί αμφιβολίες ή την ανάγκη να διερευνήσουμε περαιτέρω τα προηγούμενα γεγονότα προφανώς και θα γίνει εκταφή».

«Για να πούμε ότι προχωράμε στην εκταφή των σορών θα πρέπει να συντρέχουν οι εξής δύο λόγοι. Αρχικά θα πρέπει να έχει προκύψει ένα στοιχείο από την ιατροδικαστική εξέταση, αλλιώς δεν μπορούμε να την κάνουμε χωρίς λόγο. Δηλαδή για να επιβεβαιώσουμε κάτι που βρήκαμε ή υποπτευόμαστε για τους άλλους δύο θανάτους ή ενός ερωτήματος που προκύπτει από την εξέταση του τρίτου θανάτου. Πρέπει να υπάρχει μία ισχυρή αιτία» εξηγεί ο κ. Λέων.

Τονίζει ωστόσο πως «ο χρόνος για την εκταφή είναι εναντίον μας, καταλαβαίνετε πως η σήψη έχει ήδη προχωρήσει».

«Ελπίζουμε πως από την διερεύνηση θα φανεί η αιτία θανάτου και ο μηχανισμός θανάτου. Είναι μία πλήρης διερεύνηση πρέπει να δοθούν απαντήσεις» καταλήγει.

Γιατί άλλαξε χέρια η υπόθεση

Ο Πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας Δημοσθένης Πάκος αναφέρθηκε στο γιατί άλλαξε χέρια η υπόθεση.

Όπως είπε ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το γεγονός ότι ο φάκελος της υπόθεσης έφτασε στο Ανθρωποκτονιών δείχνει ότι ενδεχομένως υπάρχουν «κενά, παραλείψεις, κάποια λάθος ενέργεια».

Όσον αφορά στο πού αναμένεται να στραφεί η έρευνα, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα πάει παντού».

Δείτε επίσης: Πάτρα: Το τραγούδι που έγραψε ο πατέρας των τριών κοριτσιών για τον θάνατό τους – «Υπάρχουν κάποια κενά» λέει ο Πάκος

Loading