Παυλάκης: “Είμαστε στην αρχή του τέταρτου κύματος – Αν συνεχίσει έτσι, το φθινόπωρο θα είναι μη διαχειρίσιμο”

Δραματικές είναι οι εκτιμήσεις του ερευνητή Εθνικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ Γιώργου Παυλάκη σχετικά με την ταχύτητα μετάδοσης του 4ου κύματος του κορονοϊού μέσα από τη μετάλλαξη «Δέλτα».

Μιλώντας στο Open ο ερευνητής του Εθνικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης τόνισε «Είμαστε στην αρχή του 4ου κύματος που έρχεται με μεγάλη ταχύτητα», και πρόσθεσε πως αν η κατάσταση συνεχιστεί έτσι σε μια εβδομάδα θα έχουμε διπλάσια κρούσματα και σε δύο εβδομάδες τετραπλάσια.

propoli

Δεν έκρυψε την ανησυχία του για την ταχύτητα του 4ου κύματος από τη μετάλλαξη «Δέλτα», υποστηρίζοντας πως εν αντιθέσει με την Αγγλία και την Πορτογαλία, η Ελλάδα πηγαίνει «από το τρίτο κύμα αμέσως στο τέταρτο γιατί τα κρούσματα έχουν διπλασιαστεί μέσα σε μια εβδομάδα».

Εκτίμησε μάλιστα, ότι αν τα δεδομένα είναι τέτοια το καλοκαίρι, το φθινόπωρο η κατάσταση δεν θα είναι πλέον διαχειρίσιμη και θα χρειαστούν πολλές δύσκολες αποφάσεις και δύσκολα μέτρα.

«Λάθος που βγάλαμε τις μάσκες τους εξωτερικούς χώρους» τόνισε ο καθηγητής.

Συγκεκριμένα, αμαφορά έκανε στην Κρήτη λέγοντας πως «έχει διαγράψει την πορεία της και οδηγείται σε λογαριθμική αύξηση τις επόμενες εβδομάδες».

Παράλληλα, εξήγησε μάλιστα πως «δεν θα βλέπουμε μεμονωμένα κρούσματα, αλλά πολλά κρούσματα μαζί σε κάθε πανηγύρι ή σε κάθε συνωστισμό γιατί αυτός ο ιός είναι πολύ εύκολος να μεταδοθεί σε κλειστούς χώρους και συνωστισμό».

Ο κ. Παυλάκης δεν έκρυψε την ανησυχία του λέγοντας ότι θα αυξηθούν και οι νεκροί προβλέποντας ότι πως οι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν λιγότερο, αλλά δεν είναι όλοι το ίδιο και χαρακτήρισε «τελευταία» την ευκαιρία των ανεμβολίαστων να εμβολιαστούν πριν ογκωθεί το κύμα.

Αναφορικά με την μετάλλαξη Δέλτα την χαρακτήρισε «σαν πυρκαγιά σε πευκόδασος που δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσει». Αναφέρθηκε μάλιστα σε ειδικές κατηγορίες των εμβολιασμένων που και θα μολυνθούν και θα μεταδίδουν τον ιό και μπορεί να νοσήσουν και μάλιστα άσχημα.

Από εδω και πέρα θα βλέπουμε πολλά κρούσματα μαζί και όχι μεμονωμένα διοτί η Δέλτα μεταδίδεται πολύ πιο εύκολα”.

Δείτε επίσης: Ν. Δένδιας: Δεν τρέφουμε αυταπάτες για τις σχέσεις μας με την Τουρκία

Loading