ΠΕΝΕΝ: Η αδιαλλαξία των ακτοπλόων και της κυβέρνησης οδηγεί σε νέα 24ωρη απεργία

ΠΕΝΕΝ: Η αδιαλλαξία των ακτοπλόων και της κυβέρνησης οδηγεί σε νέα 24ωρη απεργία

ΠΕΝΕΝ συνεχίζει τον αγώνα της με 24ωρη απεργία, καταγγέλλοντας την αδιαλλαξία ακτοπλόων και κυβέρνησης. Συνεχίζεται για έβδομη ημέρα η απεργιακή κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), η οποία κηρύσσει νέα 24ωρη απεργία, καταγγέλλοντας την αδιαλλαξία ακτοπλόων, κυβέρνησης και υπουργείου Ναυτιλίας.

Η συμμετοχή των ναυτεργατών στα επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία στην Αδριατική είναι καθολική, σύμφωνα με την ΠΕΝΕΝ. Δεμένα παραμένουν τα Ε/Γ-Ο/Γ πλοία της γραμμής Πάτρας-Ηγουμενίτσας-Ιταλίας, στο πλαίσιο κλιμάκωσης του πολυήμερου απεργιακού αγώνα του ναυτεργατικού σωματείου. Η νέα κινητοποίηση ισχύει από την Κυριακή 22 Ιουνίου στις 06:00 έως τη Δευτέρα 23 Ιουνίου την ίδια ώρα.

Σύμφωνα με την ΠΕΝΕΝ, για έκτη συνεχόμενη φορά, χθες το Πρωτοδικείο Πειραιά χαρακτήρισε την απεργία ως παράνομη. Παρόμοια απόφαση είχε ληφθεί την περασμένη Δευτέρα από το Πρωτοδικείο Πάτρας. Το ναυτεργατικό σωματείο σημειώνει ότι σε έξι ημέρες έχουν εκδοθεί επτά αποφάσεις που κρίνονται παράνομες, κάτι που δεν έχει προηγούμενο στην μεταπολιτευτική ιστορία.

Η απόφαση για την κινητοποίηση ελήφθη κατά τη διάρκεια της βραδινής απεργιακής συνέλευσης, όπου τα μέλη της ΠΕΝΕΝ επιβεβαίωσαν την ενότητα, τη μαχητικότητα και την αποφασιστικότητα τους να συνεχίσουν μέχρι την τελική νίκη. Η Διοίκηση του σωματείου αναφέρει ότι η συμμετοχή στην Αδριατική είναι καθολική, με το 100% των ναυτεργατών να συμμετέχει στην απεργία.

Η ΠΕΝΕΝ καταγγέλλει την αδιαλλαξία των ακτοπλόων, της κυβέρνησης και του υπουργείου Ναυτιλίας, οι οποίοι αρνούνται να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα των ναυτεργατών. Δεν θα μας λυγίσετε! Δεν υποχωρούμε! δηλώνουν οι ναυτεργάτες, οι οποίοι υπογραμμίζουν ότι ο αγώνας τους στηρίζεται από ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις, την εργατική τάξη, τη νεολαία, καθώς και δεκάδες σωματεία και συλλογικότητες.

Η ΠΕΝΕΝ έχει ήδη καταθέσει τον αριθμό και τα ονόματα του προσωπικού ασφαλείας στις ναυτιλιακές εταιρείες και στους πλοιάρχους των πλοίων που επηρεάζονται από την απεργία, προκειμένου να διασφαλιστεί η εποπτεία και η ασφάλεια κατά την απεργιακή περίοδο. Το ναυτεργατικό σωματείο επιμένει ότι ο αγώνας τους θα νικήσει και ξεκαθαρίζει ότι δεν θα αποδεχτεί σχέδια που υπονομεύουν το δικαίωμα στην απεργία και τα εργασιακά δικαιώματα του κλάδου.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play