ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Συνάντηση με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα

Η επίσκεψη του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της επιτυχούς συνεργασίας μεταξύ των δυο πλευρών, αλλά και των Δήμων της Θεσσαλίας και τοπικών εταίρων, για την υλοποίηση του προγράμματος στέγασης ESTIA από το 2017 έως το 2020.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Θεσσαλίας:

propoli

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα κ. Jason Hepps και τον Υπεύθυνο για θέματα ένταξης Πέτρο Μάστακα, υποδέχτηκαν σήμερα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας, Απασχόλησης και Δια Βίου Μάθησης Νίκος Λιούπας και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας Βασίλης Πινακάς. Η επίσκεψη σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της επιτυχούς συνεργασίας μεταξύ της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Δήμων της Θεσσαλίας και τοπικών εταίρων για την υλοποίηση του προγράμματος στέγασης ESTIA από το 2017 έως το 2020.

Ο κ. Λιούπας ενημέρωσε τον Ύπατο Αρμοστή για το πρόγραμμα Διαπολιτισμικών μεσολαβητών που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και αφορά στην εκπαίδευση και πρόσληψη διερμηνέων- διαμεσολαβητών σε Κέντρα Κοινότητας της Θεσσαλίας. Παράλληλα, συζητήθηκε η μετάβαση σε μια νέα εποχή συνεργασίας μεταξύ της Αντιπροσωπείας της Ύπατης Αρμοστείας στην Ελλάδα και της τοπικής αυτοδιοίκησης, με την τελευταία να διεκδικεί αυξημένη χρηματοδότηση προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και οι ανάγκες των προσφύγων“.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Μαθητές έφτιαξαν φανάρια κυκλοφορίας που λειτουργούν με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Loading