Πρέπει να αυξηθεί η τιμή σύμφωνα με τον ΠΦΥ
Οι εκπρόσωποι του συντονιστικού οργάνου των φορέων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) υπογραμμίζουν πως η τιμή των rapid test δεν μπορεί να είναι μόνο στα δέκα ευρώ, διότι «η τιμή αυτή είναι κάτω του λειτουργικού κόστους, που είναι τουλάχιστον 12 ευρώ για το μέσο διαγνωστικό εργαστήριο» όπως αναφέρουν.
Στη συνέχεια λένε πως η κυβέρνηση εάν δεν αυξήσει το κόστος «θα βρεθεί αντιμέτωπη με μία κατάσταση, στην οποία θα υπάρχει αδυναμία διενέργειας των τεστ παρά την εκπεφρασμένη θέληση όλου του ιατρικού κόσμου να συνδράμει στην αντιμετώπιση της πανδημίας».
Κοινή διαπίστωση των εκπροσώπων ήταν ότι, εκτός από την τιμή του αντιδραστηρίου, φαίνεται ότι δεν υπολογίστηκαν για την διενέργεια των rapid tests:
1) το κόστος του αναλώσιμου υλικού για τη δειγματοληψία,
2) το κόστος της αντισηψίας μετά τη δειγματοληψία,
3) το κόστος εργασίας του εξειδικευμένου προσωπικού για τη διενέργεια των τεστ,
4) το κόστος του διοικητικού προσωπικού, το κόστος διαχείρισης των αποβλήτων,
5) το κόστος αγοράς των αντιδραστηρίων και τέλος
6) το κόστος απόσβεσης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.
«Συνυπολογίζοντας δε τον όγκο των ιατρικών πράξεων που θα ζητούνται ανά ημέρα, που μέχρι προσφάτως στον ιδιωτικό τομέα ήταν 50.000 rapid test /ημέρα και τα οποία υπολογίζονται ότι θα ξεπεράσουν τα 250.000 τεστ ημερησίως, είναι αντιληπτό ότι ένα εργαστήριο θα πρέπει να επενδύσει σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο είναι αδύνατο να γίνει με την τιμή αυτή», προσθέτουν.
Ζητούν από την κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφασή της αυτή, διότι, όπως υποστηρίζουν, «θα βρεθεί αντιμέτωπη με μία κατάσταση, στην οποία θα υπάρχει αδυναμία διενέργειας των τεστ παρά την εκπεφρασμένη θέληση όλου του ιατρικού κόσμου να συνδράμει στην αντιμετώπιση της πανδημίας».
Δείτε επίσης: Λάρισα: «Στέγνωσε» ο Πηνειός ποταμός(vid)
- 5+1 φθινοπωρινές αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη για την 28η Οκτωβρίου
- Σφοδρή αντίδραση για το άρθρο Φλωρίδη: Πυρά της Ένωσης Δικαστών για την υπόθεση με τον γιο υπουργού
- Παράσταση προς Υποστήριξη της κατηγορίας θα δηλώσει ο Παναγιώτης Γιαννάκης για τον «στημένο αγώνα» μπάσκετ
- Έκρηξη στο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της Πάτρας: αύξηση 120% σε μία εβδομάδα
- Ολοκληρώθηκε η αεροναυτική άσκηση EUNOMIA 7-26 στην Ανατολική Μεσόγειο – Εντυπωσιακές εικόνες
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
