Πήρε πίσω την παραίτησή του ο γιατρός της Σερίφου

Στο κυκλαδίτικο νησί της Σερίφου θα παραμείνει ο γιατρός, Θανάσης Κοντάρης, καθώς ανακάλεσε την παραίτησή του που είχε υποβάλει τον περασμένο μήνα από τη θέση του γενικού/οικογενειακού ιατρού επιμελητή Α’ του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρίου (ΠΠΙ), όπως αναφέρει η «Καθημερινή».

Ο λόγος που ο κύριος Κοντάρης είχε υποβάλει την παραίτησή του ήταν οι ελλιπείς υποδομές σε ένα τουριστικό νησί και όπως είχε δηλώσει στην Καθημερινή «Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ότι αναγκαζόμουν να εργάζομαι εξαντλημένος τους θερινούς μήνες. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει αύξηση γύρω στα 35-40% του τουρισμού στην Σέριφο, αυτό συνεπάγεται αύξηση ζήτησης των υπηρεσιών υγείας χωρίς αντίστοιχη αύξηση προσωπικού».

propoli

Το περιθώριο να ανακαλέσει την αίτηση παραίτησης έληγε σήμερα. Αλλά μέσα στον τελευταίο μήνα, διαπραγματεύτηκε καλύτερες συνθήκες λειτουργίας του ιατρείου κυρίως με τον Χρήστο Ροϊλό, διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Όπως επισημαίνει ο ίδιος στην εφημερίδα, σαφώς, δεν ήθελε ποτέ να παραιτηθεί. «Ηταν μια πράξη απόγνωσης στην οποία με οδήγησε ο φόβος ενός νέου καλοκαιριού αντίστοιχου με το περσινό και μια κραυγή αγωνίας προκειμένου να αναδείξω τις ελλείψεις στις Υπηρεσίες Υγείας σε όλες τις Κυκλάδες», λέει ο κ. Κοντάρης. Μετά την ανακοίνωση της αίτησης παραίτησης του, πολλοί τον κομματοποίησαν – «για τους Αριστερούς έγινα παραστάτης, για τους Δεξιούς προπαγάνδα, αλλά δεν ισχύει τίποτα από αυτά», δηλώνει. «Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι καμία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έχει καταφέρει να δώσει κίνητρα, όχι μόνο οικονομικά αλλά και κοινωνικά (πχ. το να υπάρχει παιδικός σταθμός) σε νέους επιστήμονες να έρθουν σε δυσπρόσιτες περιοχές», τονίζει.

Από την 1η Ιουλίου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, θα έρθει στο νησί ένας νεαρός συνάδελφος του κ. Κοντάρη, οικογενειακός γιατρός. Από τον Ιούλιο και για τρία χρόνια, θα έρθει επίσης ένας παιδίατρος, ενώ το ιατρείο θα ενισχυθεί και με μια συμβασιούχο νοσηλεύτρια.

«Κρατώ τις δεσμεύσεις του κ. Ροϊλού», είπε στην «Καθημερινή» ο κ. Κοντάρης. «Δεν το μετάνιωσα ποτέ», σημειώνει για την αρχική δημοσιοποίηση της παραίτησης του. «Γιατί», συνεχίζει, «χωρίς καμία διάθεση για κομματική τοποθέτηση, μετέφερα την αλήθεια των σημερινών συνθηκών στον χώρο της υγείας στις Κυκλάδες».

Μετά την δημοσίευση του υπομνήματος της αίτησης παραίτησης που είχε στείλει στον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, στη σελίδα του στο Facebook τον Απρίλιο, ο κ. Κοντάρης έφτασε να δέχεται απειλές για την οικογένειά του, με αποτέλεσμα να κλείσει το προφίλ του.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κύριος Κοντάρης είναι συναισθηματικά «δεμένος» με το νησί καθώς είχε κάνει εκεί το αγροτικό του το 2008 ενώ εκεί γνώρισε και την μετέπειτα σύζυγό του.

Δείτε επίσηςΠρόγραμμα «Σπίτι μου»: Εγκρίθηκαν 1.500 χαμηλότοκα δάνεια

Loading