Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Έρευνα από την εισαγγελία

Ύποπτη η μαζική έκδοση πιστοποιητικών εμβολιασμού – Εξετάζει η εισαγγελία

O προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος, ζήτησε έρευνα προκειμένου να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι, όχι μόνον στο στάδιο της έκδοσης των πιστοποιητικών αλλά και σε εκείνους που τα χρησιμοποίησαν.

propoli

Η παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών στην οποία υπάγεται η εισαγγελία της Καρδίτσας, η οποία ήδη έχει κινητοποιηθεί και παρέμβει, αναβαθμίζει την έρευνα και της προσδίδει νέα διάσταση, καθώς ο μεγάλος αριθμός των πιστοποιητικών που έχουν εκδοθεί και γεωγραφικό εύρος στο οποίο φέρεται να κινούνται οι πολίτες που τις χρησιμοποίησαν, εκτιμώνται από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών κ. Δασκαλόπουλο, ως ενδεικτικά μιας εξαιρετικά σοβαρής υπόθεσης.

Οι εισαγγελικές αρχές που διερευνούν το όλο θέμα ξεκινούν την αναζήτηση υπευθύνων για αδικήματα πολύ βαριά, όπως κακουργήματα που σχετίζονται με την εξάπλωση της νόσου covid-19 καθώς και άλλα – πάλι κακουργήματα – όπως η σύνταξη ψευδών βεβαιώσεων.

Παράλληλα, η εισαγγελική έρευνα κινείται ήδη με γρήγορους ρυθμούς προκειμένου να αποκαλυφθεί τί ακριβώς συνέβη, ποιοι ευθύνονται και τι συνέπειες προκάλεσε η μαζική έκδοση πιστοποιητικών εμβολιασμού για την πανδημία σε άτομα που δεν είχαν πραγματικά εμβολιαστεί.

Δείτε επίσης: Aπώλεια όσφρησης λόγω Covid-19 – Διαστρεβλωμένες και ανύπαρκτες οσμές επί μήνες

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading