Πλεύρης για υγειονομικούς: «Δεν μπαίνει σε αναστολή όποιος δεν έχει κάνει την τρίτη δόση» (vid)

Θα υπάρχει σαφής νομοθέτηση από τις 31 Μαρτίου

Ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης φιλοξενήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και αναφέρθηκε στους υγειονομικούς οι οποίοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και έχουν τεθεί σε αναστολή.

propoli

«Όταν αναφερόμαστε στο ότι δεν έχουν εμβολιαστεί σημαίνει πως δεν έχουν κάνει τις δύο δόσεις. Αυτοί παραμένουν σε αναστολή μέχρι τις 31 Μαρτίου και μέχρι τότε θα επανεξεταστεί εάν θα υπάρξει μια συνολική ρύθμιση, εάν θα πρέπει να γίνεται εμβολιασμός πέραν της πανδημίας σε υποχρεωτική βάση στους υγειονομικούς για το εάν παραμείνουν ή όχι στο σύστημα. Όσοι δεν έχουν κάνει την ενισχυτική δόση δεν υπάρχει στον νόμο καμία πρόβλεψη, ούτε αυτή τη στιγμή είναι  στις προθέσεις να συνδέεται με αναστολή εργασίας».

«Δεν μπαίνει σε αναστολή κάποιος αν δεν έχει κάνει την τρίτη δόση»

Ο Υπουργός Υγείας, σχολίασε το αν θα απομακρυνθούν από τα νοσοκομεία όσοι υγειονομικοί δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου και είπε πως μέχρι τις 31 Μαρτίου θα υπάρχει σαφής νομοθέτηση για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα.

«Δεν μπαίνει σε αναστολή κάποιος εάν δεν έχει κάνει την ενισχυτική δόση εμβολίου. Συνολικά έχει δοθεί αυτή τη στιγμή μια παράταση μέχρι τις 31 Μαρτίου για να γίνει ο εμβολιασμός σε όσους δεν τον έχουν κάνει. Συνολικά μέχρι τότε θα υπάρχει σαφής βούληση και νομοθέτηση της κυβέρνησης για το τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα.

Ως υπουργός Υγείας έχω τοποθετηθεί ότι η θέση του Υπουργού Υγείας που έχει εισηγηθεί είναι ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί από τις 31 Μαρτίου και μετά δεν θα πρέπει να παραμένουμε μόνο στο κομμάτι αναστολής  εργασίας συνέχεια αλλά  δεν θα μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο εθνικό σύστημα υγείας».

Δείτε επίσης: Θ. Πλεύρης: Αυτή η κυβέρνηση αγαπάει την ευθύνη και δεν κρύβεται πίσω της

Loading