Η Βαρκελώνη βάζει φρένο στο τσιγάρο για τους λουόμενους από τον Ιούλιο
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από το πιλοτικό πρόγραμμα τον περασμένο χρόνο που απαγόρευσε το κάπνισμα σε τέσσερις από τις 10 παραλίες της πόλης.
«Οι άκαπνες παραλίες θα προσφέρουν υγιέστερους κοινόχρηστους χώρους με λιγότερα απόβλητα και θα σέβονται την προστασία του περιβάλλοντος», αναφέρεται στην ανακοίνωση, με την οποία γνωστοποίησε πως απαγορεύεται το κάπνισμα στις πλαζ.
Πολλές ισπανικές περιοχές επέβαλαν απαγορεύσεις το 2020 για να περιορίσουν την εξάπλωση του κορονοϊού, ενώ άλλες όπως οι Βαλεαρίδες Νήσοι, περιλαμβανομένης της Μαγιόρκα, είχαν ήδη υιοθετήσει το μέτρο πριν από την πανδημία για περιβαλλοντικούς λόγους.
Οι Κανάριες Νήσοι, η Ανδαλουσία, η Γαλικία και η Βαλένθια ακολούθησαν το ίδιο παράδειγμα με μερικές ή καθολικές απαγορεύσεις του καπνίσματος στις παραλίες τους.
Δείτε επίσης: Πάτρα: Eντολή της ανακρίτριας για άνοιγμα του τάφου της Τζωρτζίνας ώστε να ανασυρθεί το τάμπλετ της
- Μουντιάλ 2026: Οριστική αποτυχία για τη Φινλανδία, η Μάλτα «τελείωσε» την προσπάθειά της
- Αναντολού Εφές: Επιτυχία μετά από δύσκολες αναμετρήσεις
- Ακίνητα: Εξέλιξη των τιμών τ.μ. στη Σκιάθο και τη Σκόπελο
- Ανοιχτά τα καταστήματα τις τέσσερις Κυριακές των Χριστουγέννων – Οι ημερομηνίες που πρέπει να γνωρίζετε
- Γουίτκοφ προγραμματίζει συνάντηση με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της Χαμάς, αλ-Χάγια, σύμφωνα με τους New York Times
![]()
