Η Βαρκελώνη βάζει φρένο στο τσιγάρο για τους λουόμενους από τον Ιούλιο
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από το πιλοτικό πρόγραμμα τον περασμένο χρόνο που απαγόρευσε το κάπνισμα σε τέσσερις από τις 10 παραλίες της πόλης.
«Οι άκαπνες παραλίες θα προσφέρουν υγιέστερους κοινόχρηστους χώρους με λιγότερα απόβλητα και θα σέβονται την προστασία του περιβάλλοντος», αναφέρεται στην ανακοίνωση, με την οποία γνωστοποίησε πως απαγορεύεται το κάπνισμα στις πλαζ.
Πολλές ισπανικές περιοχές επέβαλαν απαγορεύσεις το 2020 για να περιορίσουν την εξάπλωση του κορονοϊού, ενώ άλλες όπως οι Βαλεαρίδες Νήσοι, περιλαμβανομένης της Μαγιόρκα, είχαν ήδη υιοθετήσει το μέτρο πριν από την πανδημία για περιβαλλοντικούς λόγους.
Οι Κανάριες Νήσοι, η Ανδαλουσία, η Γαλικία και η Βαλένθια ακολούθησαν το ίδιο παράδειγμα με μερικές ή καθολικές απαγορεύσεις του καπνίσματος στις παραλίες τους.
Δείτε επίσης: Πάτρα: Eντολή της ανακρίτριας για άνοιγμα του τάφου της Τζωρτζίνας ώστε να ανασυρθεί το τάμπλετ της
- Βενετία: το «Wild Horse Nine» βάζει τον Τζον Μάλκοβιτς στην οσκαρική κούρσα
- Σφοδρή επίθεση Τσουκαλά στον Μητσοτάκη: «Αναξιοπιστία, αλαζονεία και εξαπάτηση»
- Γκρόνινγκεν – Τβέντε 2-2: τέσσερα γκολ σε 40 λεπτά και μοιρασιά στην 5η αγωνιστική
- Συγκίνηση στην Τανάγρα: Τρισάγιο του Ιερώνυμου για τους δύο πιλότους
- ΣΥΡΙΖΑ: Ακατανόητο το προβάδισμα των ανθρώπων έναντι των αριθμών λέει ο Παναγιώτοπουλος για τον Μητσοτάκη
![]()
