Στην Αθήνα έφτασαν οι 50 πολίτες της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και μέλη των οικογενειών τους από την εμπόλεμη Ουκρανία
Συγκεκριμένα έφθασαν απόψε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από το Βουκουρέστι, με ειδική ναυλωμένη πτήση του υπουργείου Εξωτερικών. «Καλώς ήρθατε στην Πατρίδα!» έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης, ο οποίος τους υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του κατά την υποδοχή ο υφυπουργός Εξωτερικών, ήταν μια κοινή επιχείρηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών, από την Οδησσό και το Κίεβο, οδικώς μέχρι τη Ρουμανία και από εκεί με τη ναυλωμένη πτήση στην Ελλάδα. Επίσης, ανέδειξε πως το «σημαντικό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να υπάρχει ασφάλεια στο πεδίο, να διασφαλίζεται ο τρόπος, έτσι ώστε με ασφάλεια να φεύγουν οι Έλληνες πολίτες» και τόνισε πως αυτό έγινε, έφτασαν στη Ρουμανία και ναυλώθηκε ειδική πτήση για να έρθουν τώρα στην Ελλάδα και εδώ τελειώνει έτσι με θετικό τρόπο αυτή η περιπέτεια τους.
Ερωτηθείς αν υπήρξε και κάποια άλλη διαδικασία και αν υπάρχουν και άλλοι, ο κ. Κατσανιώτης απάντησε: «Είναι μια διαδικασία που βλέπουμε τι συμβαίνει στο πεδίο και ανάλογα με το τι συμβαίνει στο πεδίο παίρνουμε τις κατάλληλες αποφάσεις».
Δείτε επίσης: ΥΠΕΞ: Εκκενώνεται το Γενικό Προξενείο Μαριούπολης
- Εντοπίστηκε σορός άνδρα στη θαλάσσια περιοχή της Αρτέμιδας
- Νέα Στύρα: Το φέρι μποτ Παναγία Παραβουνιώτισσα επιστρέφει στο λιμάνι [Βίντεο]
- Εντυπωσιακή νίκη της ΑΕΚ Λάρνακας επί της Λέγκια με 4-1 και κοντά στην πρόκριση
- Ηράκλειο: Μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στον Δήμο Γόρτυνας
- Θάνατος 84χρονου λουόμενου στην παραλία του Οφρυνίου