Πώς θα είναι ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα;

Αρκετά σκαμπανεβάσματα ενδέχεται να έχει ο καιρός τις ημέρες του Πάσχα, αλλά γενικά αναμένεται να είναι αίθριος σύμφωνα με όσα δήλωσε ο μετεωρολόγος του OPEN Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές με ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει πως δεν υπάρχουν ακόμη προγνωστικοί χάρτες για εκείνη τη μέρα, ωστόσο κάνει μια εκτίμηση του καιρού παραθέτοντας στοιχεία από το 1973 μέχρι και πέρυσι.

propoli

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Πώς θα είναι ο καιρός τη Κυριακή του Πάσχα;

Με βάση τις καιρικές συνθήκες, σε ό,τι αφορά στη θερμοκρασία και τη βροχή, που επικράτησαν τα προηγούμενα χρόνια από 2023 έως 1973, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη θα κάνουμε μία εκτίμηση του καιρού, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν προγνωστικοί χάρτες για τις 5 Μάϊου.

Αθήνα

Η κανονική τιμή της μεγίστης θερμοκρασίας για τη συγκεκριμένη ημέρα είναι 26 βαθμοί. Με απόκλιση 3 βαθμών υπήρξαν 10 χρόνια με μέγιστες θερμοκρασίες από 29 βαθμούς και άνω με τρία χρόνια τους 31 και ένα τους 34 βαθμούς το 1973! Σε ό,τι αφορά στις μικρότερες μέγιστες υπήρξαν 13 χρόνια από 23 βαθμούς και κάτω με δύο 19 και ένα χρόνο 17 Βαθμούς! Στη διάρκεια των 50 ετών έβρεξε στις 5 Μαΐου 10 φορές.

Θεσσαλονίκη

Με κανονική τιμή τους 23 βαθμούς. Υπήρχαν 12 χρόνια με μέγιστες θερμοκρασίες από 27 βαθμούς και άνω με τη μεγαλύτερη τους 33 βαθμούς το 1973.Εκείνη το έτος το θερμόμετρο έδειξε 35 στη Τρίπολη και 34 βαθμούς στη

Λαμία

Οι μικρότερες μέγιστες ήταν πέρυσι με 12 βαθμούς και βροχή και το 2011με 14 βαθμούς. Στη διάρκεια 11 ετών έβρεξε. Ο Μάιος είναι κατεξοχήν μήνας αστάθειας και στη διάρκεια των θερμών ωρών εκδηλώνονται καταιγίδες που συνοδεύονται με κεραυνούς και χαλαζοπτώσεις. Στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και λίγες ημέρες μετά τη Κυριακή του Πάσχα είναι αδύνατο να μην έχουμε μία μεταβολή του καιρού. Ίδωμεν.»

Loading