ΑΠΕ-ΜΠΕ

POS: Υποχρεωτικά από σήμερα και σε συναλλαγές των λαϊκών αγορών

Ηλεκτρονικές συναλλαγές και στη λαϊκή.

Στους πάγκους των υπαίθριων αγορών είναι, πλέον, υποχρεωτικά τα μηχανήματα POS προκειμένου να εξυπηρετούνται οι καταναλωτές που επιθυμούν να πληρώσουν με κάρτα.

propoli

Η υποχρεωτική χρήση POS αφορά σε χιλιάδες επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε 35 επαγγελματικούς κλάδους.

Όπως στις λαϊκές και τις υπαίθριες αγορές, στα περίπτερα, στα ψιλικατζίδικα, στα καταστήματα επιδιόρθωσης υποδημάτων, στα ταξί, στα θέατρα και στα σινεμά, στους ασφαλιστικούς πράκτορες, στους μεσίτες και στα διαφημιστικά γραφεία.

Πρόστιμο 1.500€ σε όσους δεν έχουν ή δεν έχουν παραγγείλει POS

Όσοι δεν έχουν ακόμη προμηθευτεί ή δεν μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν παραγγείλει τη συσκευή, κινδυνεύουν με πρόστιμο 1500 ευρώ.

Η τελευταία ευκαιρία εξαντλήθηκε και για όσους δεν έχουν κάνει τη σύνδεση μεταξύ του μηχανήματος pos και της ταμειακής μηχανής, καθώς στο εξής μόνο όσοι αποδείξουν ότι έχουν προγραμματισμένο ραντεβού εντός του Απριλίου για ολοκλήρωση της διαδικασίας θα γλυτώσουν το πρόστιμο των 10.000 ευρώ.

Η υποχρεωτικότητα εφαρμογής του μέτρου, ωστόσο, ξεκίνησε με εμπόδια.

Τα πρώτα εμπόδια στη υποχρεωτική εφαρμογή των POS

Το πρόβλημα της ανολοκλήρωτης διασύνδεσης του POS με την ταμειακή μηχανή έχει εντοπιστεί και από άλλους επαγγελματίες, με τους καταναλωτές ωστόσο να μπορούν να πραγματοποιούν κανονικά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές τους.

Οι επαγγελματίες όλων των κλάδων που υποχρεούνται να συνδέσουν την ταμειακή τους μηχανή με το τερματικό των ηλεκτρονικών συναλλαγών, ζητούν ακόμη έναν μήνα παράταση, καθώς όπως λένε η ζήτηση είναι μεγάλη και δεν προλαβαίνουν μέχρι το τέλος του μήνα να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία.

Δείτε επίσης: ΕΛ.ΑΣ: 57 συλλήψεις σε μια βδομάδα στο κέντρο της Αθήνας από ελέγχους για ναρκωτικά, παρεμπόριο, όπλα

Loading