Πότε ανοίγουν τα σχολεία – Ποια μέτρα θα ισχύουν για μαθητές και καθηγητές (vid)

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας

Ανακοίνωση σχετικά με το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία εξέδωσε σήμερα το Υπουργείο Παιδείας, γνωστοποιώντας πως η ημερομηνία έναρξης της επόμενης σχολικής χρονιάς είναι 13 Σεπτεμβρίου. Μέσα στην ανακοίνωση αναφέρεται πως οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να προσκομμίσουν είτε το πισοτοποιητικό εμβολιασμού τους είτε βεβαίωση νόσησης ή αρνητικού εργαστηριακού τεστ.

propoli

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναφορικά με την έναρξη της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς 2021-2022 και μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Ειδικών, ανακοινώνει:

  • Τα σχολεία θα ανοίξουν σε όλη τη χώρα, τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου.
  • Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσέρχονται στην εργασία τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορωνοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου. Οι ίδιες προϋποθέσεις θα ισχύσουν και για το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους φοιτητές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
  • Οι μαθητές θα προσέρχονται στη σχολική μονάδα με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα.

Δείτε επίσης: ΑΕΚ: Απόκτηση Μουστακόπουλου για την ομάδα Β΄

Loading