Πότε θα γίνουν οι πρώτες εκταμιεύσεις για τους πυρόπληκτους της Εύβοιας – Τι δήλωσε ο Μητσοτάκης

«Οι πρώτες εκταμιεύσεις θα γίνουν εντός των επόμενων ημερών» σημείωσε ο πρωθυπουργός με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας του arogi.gov.gr.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της σύσκεψης για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών της Β. Εύβοιας σημείωσε: «Ζητώ απ’ όλους τους πολίτες οι οποίοι έχουν πληγεί να κάνουν χρήση της πλατφόρμας έτσι ώστε να μπορέσουν το συντομότερο δυνατόν να πάρουν τους πρώτους πόρους για να μπορέσουν να ξαναρχίσουν να χτίζουν τις ζωές τους. Οι πρώτες εκταμιεύσεις θα γίνουν εντός των επόμενων ημερών».

propoli

Παρών στη σύσκεψη ήταν και ο επικεφαλής της αρμόδιας ειδικής επιτροπής, Σταύρος Μπένος.

«Η πλατφόρμα arogi.gov.gr θα δώσει τη δυνατότητα σε όσους έχουν πληγεί, με μία αίτηση, να μπορέσουν να εξασφαλίσουν άμεσα τους πρώτους πόρους υποστήριξης έτσι ώστε να ξεκινήσουν το έργο της οικοδόμησης των σπιτιών τους ή της ανασυγκρότησης των επιχειρήσεών τους» διευκρίνισε ο κ Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η Πολιτεία προχωρά άμεσα σε ενέργειες για την απομάκρυνση της καμένης ύλης.

Επίσης, τόνισε πως η επιτροπή υπό τον κ. Μπένο θα εκπονήσει το στρατηγικό σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της βόρειας Εύβοιας, πάντα σε στενή συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο κ Μητσοτάκης στη συνέχεια είπε: «Ο σκοπός για τον οποίο ζήτησα από τον Σταύρο Μπένο να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας είναι ακριβώς διότι πρέπει να σχεδιάσουμε από τώρα την επόμενη ημέρα της βόρειας Εύβοιας με μια ολιστική προσέγγιση, αξιοποιώντας τα σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει ο τόπος αλλά και σκεπτόμενοι έξω από το συνηθισμένο πλαίσιο και αυτό ακριβώς προσδοκώ από την δουλειά την οποία θα κάνει ο Σταύρος».

Σημείωσε επίσης ότι, καθώς η πυρκαγιά στην Εύβοια επηρέασε «όλο το παραγωγικό μοντέλο της περιοχής», αποφασίστηκε όλες οι επιχειρήσεις του νησιού να απαλλαχθούν από την υποχρέωση επιστροφής της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Άρα, όλες οι επιχειρήσεις της βόρειας Εύβοιας -ασχέτως αν έχουν πληγεί ή όχι- ουσιαστικά δεν θα επιστρέψουν στο κράτος ούτε ευρώ από την επιστρεπτέα προκαταβολή την οποία είχαν λάβει. Είναι και αυτή μια έμμεση αλλά πιστεύω ουσιαστική στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής» είπε καταλήγοντας.

Δείτε επίσης: Π. Χρηστίδης: Επιτελικό κράτος “μόνο στα χαρτιά”

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading