Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ στο Υπουργείο Οικονομικών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη, 21 Μαΐου 2024, η 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, καθώς και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών. , με τους εργαζόμενοι στο Δημόσιο να εκφράζουν -όπως επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της- για ακόμα μια φορά τη διαμαρτυρία τους για τη δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης.

propoli

 

Αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ συναντήθηκε με τη γγ Δημοσιονομικής Πολιτικής, Παυλίνα Kαρασιώτου, η οποία -όπως είπε η ίδια- εκπροσωπούσε τον κ. Χατζηδάκη που απουσίαζε, και έθεσε όλα τα θέματα, όπως αυτά συμπεριλαμβάνονταν στο διεκδικητικό πλαίσιο της απεργίας και τα οποία είναι τα εξής:

 

«- Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν στοιχειωδώς η ακρίβεια και ο πληθωρισμός.

– Επαναφορά των Δώρων.

– Συλλογικές Συμβάσεις για τους μισθούς.

– Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016-2017.

– Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας.

– Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ.

– Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.

– Στελέχωση άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλων των κρίσιμων δημόσιων φορέων και αναβάθμιση όλων των αναγκαίων υποδομών».

 

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, «η γενική γραμματέας δεν ανέλαβε καμία δέσμευση ούτε καν για αυξήσεις το 2025. Αρνητική ήταν και στο ζήτημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων στο Δημόσιο». «Για το ζήτημα της κάλυψης των τεράστιων κενών στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Κοινωνική Ασφάλιση κτλ, αναφέρθηκε στο 1:1, που κανένα πρόβλημα δεν έχει λύσει ως τώρα και οι υπηρεσίες υπολειτουργούν» σχολιάζει, μεταξύ άλλων, η ΑΔΕΔΥ.

 

Ύστερα από τα παραπάνω, θα συνεδριάσουν η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και, στη συνέχεια, στις 14/06/2024, το Γενικό Συμβούλιο, για να αποφασίσουν για την παραπέρα πορεία των κινητοποιήσεων.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading