Πρόεδρος ΕΛΣΤΑΤ: Δεν καταγράφουμε ποιοι έχουν εμβολιαστεί και ποιοι όχι – Να μην μπούμε στη λογική των προστίμων

Ο κ. Θανόπουλος αποκάλυψε πως με τα τωρινά δεδομένα, είναι αναπόφευκτη η παράταση της απογραφής τουλάχιστον μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου

Για τις καθυστερήσεις που καταγράφονται στην απογραφή πληθυσμού και τα προβλήματα που έχουν προκύψει, μίλησε στον ΑΝΤ1, ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Θάνος Θανόπουλος.

propoli

Αναφορικά με τις καθυστερήσεις δήλωσε πως το ζήτημα που υπάρχει είναι ότι δεν έχουν οριστεί όλοι οι απογραφείς, ενώ και αρκετοί αποχώρησαν από την διαδικασία. «Νομίζω ότι στο τέλος η ευκολία της διαδικασίας της απογραφής θα αποζημιώσει όλους μας», διευκρίνισε ο κ. Θανόπουλος.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι κατά πασά πιθανότητα θα δοθεί παράταση στην διαδικασία της απογραφής τουλάχιστον μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου.

Ξεκαθάρισε ότι τα στοιχεία που καταγράφονται στην απογραφή δεν πρόκειται να δοθούν σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία, καθώς όπως είπε είναι παράνομο και πέρα από αυτό όπως υπογράμμισε «θα ήταν ατιμωτικό για εμάς»

Τόνισε ακόμα, ότι οι επιπλέον ερωτήσεις αποσκοπούν στην καταγραφή ποιοτικών χαρακτηριστικών της κοινωνίας μας και ξεκαθάρισε ότι δεν ζητούνται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, ενώ υπογράμμισε πως «δεν καταγράφουμε ποιοι έχουν εμβολιαστεί και ποιοι όχι».

Παράλληλα, ανέφερε πως για να απογραφεί κάποιος δεν χρειάζεται ΑΜΚΑ, καθώς όποιος επιθυμεί μπορεί να μπει στην υπηρεσία και με το ΑΦΜ.

Τέλος, δήλωσε πως δεν θα ήθελαν να μπουν στην λογική των προστίμων για όσους δεν απογραφούν.

Δείτε επίσης: Επικοινωνία Δημάρχου Καλαμαριάς – Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ – Ζήτησε παράταση για την αυτοαπογραφή

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading