Πρόεδρος εργαζομένων «Παπαγεωργίου»: Πεθαίνουν πριν προλάβουν να διασωληνωθούν (vid)

O Παναγιώτης Τουχτίδης, ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη περιγράφει την κρίσιμη κατάσταση που βιώνει το ΕΣΥ με την πανδημία

Συγκεκριμένα σε εμφάνιση του στον ΣΚΑΙ αναφέρει: «Αυτή τη στιγμή στο Παπαγεωργίου έχουμε 41 διασωληνωμένους σε ΜΕΘ, ΜΑΦ και ένας σε απλή κλίνη με αναπνευστήρα και φορητό μόνιτορ» και τονίζει πως μόλις το 7%-8% είναι εμβολιασμένοι και οι υπόλοιποι ανεμβολίαστοι.

propoli

Σχετικά με την αύξηση της θνητότητας, θεωρεί ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι ασθενείς καθυστερούν να φτάσουν στα νοσοκομεία. «Παρόλο που είναι νεότεροι και περιμένεις να έχουν καλύτερη εξέλιξη, δε συμβαίνει κάτι τέτοιο. Οι άνθρωποι φτάνουν στις ΜΕΘ για να μην πεθάνουν. Πολλοί μπορεί να μην προλάβουν να διασωληνωθούν, να πεθάνουν την ώρα της εξέτασης στη βραχεία, την ώρα της μεταφοράς τους, πολλοί μπορεί να καταλήξουν μέσα σε ένα απλό τμήμα ενώ δείχνουν καλή εικόνα, με ικανοποιητικό κορεσμό».

Όσον αφορά τις ελλείψεις στο προσωπικό υπογραμμίζει πως ήδη προ πανδημίας έλειπαν γύρω στους 250 εργαζομένους, ενώ πλέον βρίσκονται σε αναστολή 168 άτομα. «Πρέπει να βρεθεί τρόπος να πειστούν να εμβολιαστούν και να γυρίσουν. Να γυρίσουν 7.000 άτομα στο ΕΣΥ με καθημερινά τεστ απαιτεί εργατοώρες, αντιδραστήρια, αναλώσιμα, τα οποία δεν είναι πάντα διαθέσιμα», καταλήγει. 

Δείτε επίσης: «Καμπανάκι» από Καπραβέλο: «Γέμισαν οι νεκροθάλαμοι του νοσοκομείου» (vid)

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading