Προμήθειες από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών για τους πυρόπληκτους σε Αττική και Εύβοια

Αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών είχε σήμερα συναντήσεις με εκπροσώπους δήμων στο πλαίσιο υλοποίησης της δέσμευσης του επιμελητηρίου για παροχή βοήθειας προς τους πυρόπληκτους της Αττικής.

Κατά την διάρκεια των συναντήσεων αυτών η προσοχή εστιάστηκε στην ανάγκη να κατασκευαστούν άμεσα αντιπλημμυρικά έργα, προκειμένου να προστατευθούν οι πυρόπληκτες περιοχές από ενδεχόμενες πλημμύρες τη χειμερινή περίοδο.

propoli

Αύριο, Πέμπτη, στις 10:00, αντιπροσωπεία του επιμελητηρίου, με επικεφαλής τον πρόεδρο του και πρόεδρο της ΚΕΕΕ, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου θα επισκεφθεί τον Δήμο Αχαρνών, ενώ χθες, Τρίτη , αντιπροσωπεία της διοίκησης του επιμελητηρίου, με επικεφαλής τον Α΄ αντιπρόεδρο Νίκο Γρέντζελο, παρέδωσε στο Δήμο Μάνδρας περισσότερες από 3.000 μεγάλες φιάλες νερού.

Σε συζήτηση που είχε ο κ. Γρέντζελος με τους υπεύθυνους του Δήμου Μάνδρας, υπογράμμισε την απόφαση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου για παροχή κάθε δυνατής ενίσχυσης σε επιχειρήσεις και κατοίκους των περιοχών της Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Κατά τη διάρκεια της εν λόγω συνάντησης συζητήθηκε επίσης το πρόβλημα που παρατηρήθηκε την περίοδο των πυρκαγιών, με τις συναρμοδιότητες φορέων, κάτι που σε ορισμένες περιπτώσεις λειτούργησε ανασταλτικά στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πύρινης λαίλαπας, καθώς και η άμεση ανάγκη κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων, ώστε να προστατευθεί η περιοχή από ενδεχόμενες πλημμύρες τη χειμερινή περίοδο.

100.000 ευρώ για τις πυρόπληκτες επιχειρήσεις 

Το επιμελητήριο έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα ενισχύσει τις πυρόπληκτες επιχειρήσεις της Αττικής με το ποσό των 100.000 ευρώ και στην συνάντηση που θα γίνει στις Αχαρνές, στην οποία θα παραβρεθούν o περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής και βουλευτές, θα συζητηθούν οι ανάγκες των επιχειρήσεων της περιοχής προκειμένου να καταρτιστεί σχεδιασμός και για περαιτέρω δράσεις με στόχο να επανέλθει η κανονικότητα το συντομότερο δυνατό στις περιοχές που επλήγησαν από τις φλόγες

Σημειώνεται ότι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, εκτός από την στήριξη στις επιχειρήσεις της Αττικής θα ενισχύσει και τους πυρόπληκτους της Εύβοιας καθώς θα παραδοθούν σήμερα Τετάρτη 25 Αυγούστου, προμήθειες και είδη πρώτης ανάγκης στη Χαλκίδα που συγκεντρώθηκαν και από το επιμελητήριο και από την Επιτροπή Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Ε.Ε.Α.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
 

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.g

Loading