Πτωτικές τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε επτά από τις δεκατρείς περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ παρατηρήθηκαν την εβδομάδα 28 Φεβρουαρίου έως 6 Μαρτίου, σε σχέση με την εβδομάδα 21-27 Φεβρουαρίου.
Αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν σε τέσσερεις από τις δεκατρείς περιοχές του ΕΔΕΛ και σταθεροποιητικές τάσεις σε δύο από τις δεκατρείς περιοχές που ελέγχθηκαν από το ΕΔΕΛ.
Οι πτωτικές τάσεις που παρατηρήθηκαν ήταν οριακές και παρατηρήθηκαν στο Βόλο (-29%), στον Άγιο Νικόλαο (-25%), στην Κέρκυρα (-19%), στη Λάρισα (-14%), στην Αλεξανδρούπολη (-12%), στην Πάτρα (-12%) και στην Περιφέρεια Αττικής (-16%).
Καθαρά αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στο Ρέθυμνο (+40%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση στη Θεσσαλονίκη (+15%), στο Ηράκλειο (+23%) και στα Χανιά (+23%).
Το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρέμεινε ουσιαστικά σταθερό στην Ξάνθη (-4%) και στα Ιωάννινα (+7%).
Δείτε επίσης: Κρήτη: Aπίστευτη τραγωδία – Του έφυγε το αλυσοπρίονο από τα χέρια και του έκοψε αρτηρία
- Γιατί 80.000 άνθρωποι εξαφανίζονται οικειοθελώς κάθε χρόνο; – Ένα περίεργο φαινόμενο
- Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης είναι ο εντολέας της Ομάδας Αλήθειας – Έχει αλλεργία στον έλεγχο και στην Δημοκρατία
- «Θριαμβευτική νίκη του ΠΑΟΚ επί του Πανιώνιου που εξασφάλισε την 6η θέση»
- Ο Ντούσαν Σάκοτα μιλάει για την ΑΕΚ, τον πατέρα του και την ιστορία του μπάσκετ στην Ελλάδα
- Σωτήρης Τσιόδρας: Ο ρόλος του εμβολιασμού κατά της COVID-19 στη μείωση του κινδύνου long COVID
©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ