Ρέντη: Πώς συνέβη το ατύχημα με τη διαρροή αμμωνίας – Στη ΜΕΘ ένας υπάλληλος, τέσσερις προσαγωγές

Μεγάλη επιχείρηση οργάνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έδρασε στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη για την αντιμετώπιση διαρροής αμμωνίας, από κύκλωμα ψύξης, σε χώρο επιχείρησης επί της Λεωφόρου Κηφισού.

propoli

Αποτέλεσμα αυτού να ανασυρθεί ημιλιπόθυμος ένας άνδρας, 50-60 ετών και να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Αττικόν όπου και νοσηλεύεται σε ΜΕΘ.

Οι γιατροί έκριναν απαραίτητη τη διασωλήνωσή του και ο άνδρας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ύστερα από έντονη δύσπνοια.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, φέρεται να πρόκειται για εργατικό ατύχημα και όλα ξεκίνησαν, από πρόβλημα στο σύστημα ψύξης. Υπάρχουν ακόμη αναφορές για τέσσερις προσαγωγές, με τον υπεύθυνο ασφαλείας της επιχείρησης, τον γενικό υπεύθυνο της εταιρείας και άλλους δύο να φέρεται να οδηγούνται στο αστυνομικό τμήμα του Ρέντη.

Πώς συνέβη το ατύχημα

Ο άνδρας, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, εξετέθη αρχικά στην οσμή που δημιουργήθηκε και πήγε στο επίμαχο σημείο, στον υπόγειο χώρο της επιχείρησης, για να ελέγξει τι συμβαίνει.

Σημειώνεται ότι τα εργοστάσια χρησιμοποιούν την αμμωνία για βαθιά κατάψυξη στα ψυγεία τους. Η χρήση της είναι νόμιμη, παρ’ ότι τα καινούρια χρησιμοποιούν φρέον, που είναι υγρό υπό πίεση και όταν απελευθερωθεί, μετατρέπεται σε αέριο, ενώ θεωρείται πολύ τοξικό.

Aliri

Στην επιχείρηση της Πυροσβεστικής, που ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 16:00, συμμετείχαν επτά οχήματα και 20 πυροσβέστες.

Λόγω του ανέμου, πάντως, θεωρήθηκε πιθανό κι επικίνδυνο περαστικός να εισπνεύσει την αμμωνία με αποτέλεσμα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Κηφισό και να προκληθεί κομφούζιο.

Ειδικότερα, διακόπηκε η κίνηση στον παράδρομο του Κηφισού και την αερογέφυρα. Τα υψηλότερα, δε, επίπεδα της αμμωνίας εντοπίστηκαν νωρίτερα στην αερογέφυρα.

Όσον αφορά στα συμπτώματα από την αμμωνία, αυτά είναι η δύσπνοια και η αίσθηση καύσου στα πνευμόνια

Δείτε επίσης: Κρήτη: Ιερόσυλοι τρύπωσαν σε απομονωμένη εκκλησία, αλλά βρήκαν άδειο το παγκάρι

Loading