Ρόδος: Δημοτική Ενότητα στην Νότια Ρόδο κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Λόγω της σοβαρής φωτιάς που συνεχίζει να εξαπλώνεται στο νησί της Ρόδου, η κατάσταση έχει προγράψει κατά κρίσιμη.

Αντιμετωπίζοντας την κρίση αυτή, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε απόφαση κηρύσσοντας τη δημοτική ενότητα της Νότιας Ρόδου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

propoli

Στον σχετικό διάταγμα που ανακοινώθηκε σήμερα, γίνεται αναφορά σε διάφορα θέματα σχετικά με την κρίση που προκαλεί η φωτιά. Πρόκειται για μια σοβαρή κατάσταση που απαιτεί άμεση και συντονισμένη δράση για να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι και να προστατευθούν οι κάτοικοι της περιοχής.

«Αποφασίζουμε την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας της Δημοτικής Ενότητας Νότιας Ρόδου του Δήμου Ρόδου της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 18-07-2023 στις παραπάνω περιοχές σύμφωνα με τα ανωτέρω 8 και 9 σχετικά.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι (6) μήνες, ήτοι έως και 18 Ιανουαρίου 2024. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας».

Δείτε επίσης: Τεράστιο το κύμα αλληλεγγύης και προσφοράς των κατοίκων της Ρόδου προς τους πυρόπληκτους συμπολίτες και τουρίστες

Loading