Ρόδος: Κίνητρα του Δήμου για γιατρούς στο Νοσοκομείο

Ρόδος: Κίνητρα του Δήμου για γιατρούς στο Νοσοκομείο

Μνημόνιο συνεργασίας για οικονομικά κίνητρα σε γιατρούς που θα επιλέξουν να υπηρετήσουν στο Νοσοκομείο Ρόδου υπέγραψαν ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης και ο διοικητής του Νοσοκομείου Νίκος Καραμαρίτης.

ΕΕ Αντιπροσωπεία στην ΕλλάδαΗ Ευρωπαϊκή Ένωση στη ΔΕΘ — Δείτε το video

Η χρηματοδότηση από τον Δήμο Ρόδου φτάνει περίπου τις 128.400 ευρώ τον χρόνο και συνολικά τις 385.000 ευρώ σε ορίζοντα τριετίας. Στην πρώτη φάση, ο σχεδιασμός αφορά οκτώ γιατρούς: τρεις παθολόγους, δύο χειρουργούς, έναν ακτινολόγο, έναν εντατικολόγο και έναν επεμβατικό καρδιολόγο.

Οι ειδικότητες, ωστόσο, θα μπορούν να προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες του Νοσοκομείου.

Ο δήμαρχος Ρόδου ανέφερε ότι η υγεία είναι πρώτη προτεραιότητα και περιέγραψε την πρωτοβουλία ως ένα αρχικό βήμα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση εφόσον τα κίνητρα αποδώσουν.

Από την πλευρά του, ο κ. Καραμαρίτης σημείωσε ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο δεν επιτρέπει στο Νοσοκομείο να δίνει αμοιβές υψηλότερες από τις προβλεπόμενες και, γι’ αυτό, αναζητείται η συνδρομή της Αυτοδιοίκησης και τοπικών φορέων.

Οικονομικό βοήθημα 300 ευρώ προβλέπεται επίσης για ειδικευόμενους γιατρούς που θα επιλέξουν τη Ρόδο για την ειδικότητά τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών δέχεται τη θερινή περίοδο περίπου 300 περιστατικά την ημέρα, ενώ το Νοσοκομείο εξυπηρετεί και ασθενείς από τα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου.

Η ενημέρωση Ιατρικών Συλλόγων, νοσοκομείων και Υγειονομικών Περιφερειών αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα, ενώ έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον από γιατρούς για εργασία στη Ρόδο.

Loading

Play