Σάμος – Κω: Επιχείρηση του Λιμενικού διέσωσε 78 μεταναστές

Στη διάσωση συνολικά 78 μεταναστών προχώρησαν οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος από τα νησιά της Σάμου και της Κώ, χτες, Παρασκευή (25/8) και σήμερα, Σάββατο (26/8)

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, “το πρωί της Παρασκευής περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια στο νησί της Σάμου, πλησίον του οικισμού “Κοκκάρι”, ακινητοποιημένη λέμβο με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

propoli

Το περιπολικό σκάφος προέβη στην περισυλλογή σαράντα δύο (42) αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Μαλαγαρίου Σάμου, καλά στην υγεία τους. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου, ενώ η λέμβος καταστράφηκε. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

Εντοπισμός και διάσωση 36 ατόμων στη Κω

Αντίστοιχη επιχείρηση σημειώθηκε και το πρωί του Σαββάτου (26/8), κατά την οποία, “περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Φωκά ν. Κω, εντόπισε μηχανοκίνητη πνευστή λέμβο με ικανό αριθμό επιβαινόντων σε δυσχερή θέση.

Άμεσα ξεκίνησε η περισυλλογή των ανωτέρω, στο σύνολό τους 36 αλλοδαποί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Κω. Δύο γυναίκες παρελήφθησαν από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκαν στη Γενικό Νοσοκομείο Κω για προληπτικούς λόγους, ενώ οι υπόλοιποι 34 μεταφέρθηκαν στο οικείο Κέντρο Υποδοχής και ταυτοποίησης. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω“.

Δείτε επίσης: Ρωσικά πολεμικά πλοία απέκρουσαν επίθεση της Ουκρανίας κοντά στην Κριμαία

Loading