Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα, 5 Απριλίου.
1897 Κηρύσσεται ο καταστροφικός για την Ελλάδα πόλεμος με την Τουρκία.
1944 Οι Γερμανοί εκτελούν 270 κατοίκους της Κλεισούρας στην Καστοριάς ως αντίποινα για το φόνο δύο συμπατριωτών τους στρατιωτών.
1962 Ο καθαιρεθείς αρχηγός του ΚΚΕ Νίκος Ζαχαριάδης ζητά να επιστρέψει στην Ελλάδα για να δικαστεί. Η αίτησή του δεν γίνεται δεκτή.
1979 Εκδηλώνεται η 2η Πετρελαϊκή Κρίση, με αφορμή την Ιρανική Επανάσταση.
1992 Επαναληπτική ψηφοφορία διεξάγεται στην εκλογική περιφέρεια της Β’ Αθήνας, λόγω της έκπτωσης από το αξίωμα του Δημήτρη Τσοβόλα και της παραίτησης όλων των επιλαχόντων του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ. Την έδρα κατακτά ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Γεώργιος – Αλέξανδρος Μαγκάκης.
2007 Το ελληνικό κρουαζιερόπλοιο «Sea Diamond», με 1.153 επιβάτες και 390 μέλη του πληρώματος, εξοκέλλει ανοικτά της Σαντορίνης. Η επιχείρηση διάσωσης είναι επιτυχημένη, ωστόσο δύο άνθρωποι αγνοούνται: ο 45χρονος γάλλος Ζαν-Κριστόφ Αλέν και η 16χρονη κόρη του Μοντ.
Δείτε επίσης: Ανδρουλάκης: «Η ενεργειακή κρίση δεν είναι προϊόν του πολέμου, κλιμακώνεται λόγω αυτού» (pics & vid)
- ΗΠΑ: Τραγωδία στην Τάμπα μετά από καταδίωξη, τέσσερις νεκροί και έντεκα τραυματίες
- Κάλεσμα του Χαρίτση για ενεργοποίηση της βάσης της Νέας Αριστεράς σχετικά με τις συνεργασίες
- Απογοητευτικά αποτελέσματα για Κόμο και Λέτσε
- Ο Τραμπ εξετάζει το δόγμα Πρώτα η Αμερική στη Βενεζουέλα – Η κατάσταση μυρίζει πόλεμο
- Ένας δάσκαλος στα Βορίζια: Έφυγα από το σχολείο νύχτα, κυνηγημένος
![]()
