Σαρηγιάννης: «Μέχρι και 10.000 κρούσματα ημερησίως αν δεν έχουν αποτέλεσμα τα μέτρα»

Των κώδωνα του κινδύνου κρούει μέσω του ethnos.gr ο o καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Συγκεκριμένα ο κ. Σαρηγιάννης τονίζει ότι αν δεν έχουν αποτέλεσμα τα μέτρα στους ανεμβολίαστους τότε θα μιλάμε για 7-8 μπορεί και 10.000 κρούσματα ημερησίως.

propoli

Συγκεκριμένα ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε: «Δεν είναι κρίμα να συμβεί αυτό, τη στιγμή που μπορούμε να το αποσοβήσουμε; Το θέμα βρίσκεται στη διαχείριση. Είναι σημαντικό να δώσουμε πληροφορίες στον κόσμο για την ασφάλεια που παρέχει η επιστήμη. Προσωπικά διαφωνώ με το ‘’εμβολιαστείτε, για να είστε ελεύθεροι’’. Πρέπει να πούμε ‘’εμβολιαστείτε, για να διατρέχετε λιγότερο κίνδυνο’’. 

Με αυτό το πλαίσιο θα έχουμε τρομερό όφελος αναφορικά με τους εμβολιασμούς. Αν δεν είχαμε σήμερα κανένα εμβόλιο, θα βρισκόμασταν ημερησίως στην Ελλάδα στα 370.000 κρούσματα, διότι έτσι λειτουργούν οι ιοί, αν τους αφήσεις τελείως ελεύθερους. Αυτό από μόνο του δεν αποτελεί μία συγκλονιστική διαφορά; Κάποια στιγμή πρέπει να αναδείξουμε σωστά την ψυχρή πραγματικότητα».

Επίσης ο κ. Σαρηγιάννης μιλώντας για τους εμβολιασμούς τόνισε ότι χρειαζόμαστε ακόμα 1.000.000 εμβολιασμούς: «Για να είναι πανδημία καλύτερο το διάστημα Οκτώβριος – Δεκέμβριος, χρειάζεται να αυξηθούν τα επίπεδα των εμβολιασμών. Θα πρέπει να έχουμε μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου ακόμα ένα εκατομμύριο πλήρως εμβολιασμένους σε σχέση με σήμερα.

Αυτός ο στόχος είναι εφικτός. Μπορεί ο συγκεκριμένος αριθμός να μην είναι ικανοποιητικός για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά θα βοηθήσει στη διαχείρισή της. Αυτό που με προβληματίζει, είναι το αν μπορούν να εφαρμοστούν επαρκώς στην πράξη τα περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους, ώστε να έχουμε την προσδοκώμενη αποτελεσματικότητα.

Ως παράδειγμα να αναφέρω τα πανεπιστήμια. Πώς θα εφαρμοστούν σε αυτά τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους και πώς θα γίνονται οι έλεγχοι; Υπάρχουν αρκετά ερωτηματικά για την πράξη και είμαστε όλοι προβληματισμένοι»

Δείτε επίσης: Βυθίζεται πλοίο στο Μυρτώο Πέλαγος – Σώθηκαν και οι 16 ναυτικοί

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading