Τι είναι αυτό που «εξετάζει» η κυβέρνηση
Σε περίπου δέκα μέρες οι μαθητές θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες, με την κυβέρνηση να θέλει να ελέγξει με κάποιο τρόπο τη διασπορά του κορονοϊού. Γι αυτόν τον λόγο δεν αποκλείεται να υπάρξουν αλλαγές στο υγειονομικό πρωτόκολλο που έχει να κάνει με τα σχολεία μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, με την κυβέρνηση να κάνει τα πάντα έτσι ώστε να συνεχιστεί η δια ζώσης εκπαίδευση.
Θυμίζουμε πως μέχρι τώρα, για να κλείσει ένα τμήμα, θα πρέπει να νοσήσει το 50%+1 των μαθητών.
Αυτό που δημιουργεί σκέψεις και προβληματισμό είναι οι σχολικές εκδρομές αφού δεν είναι λίγες οι φορές που οι μαθητές έχουν νοσήσει μετά από εκδρομή, κάτι το οποίο απασχολεί τόσο την επιστημονική κοινότητα, όσο και τους εκπαιδευτικούς. Στην κυβέρνηση θεωρούν πως το γεγονός ότι γίνονται συνεχώς έλεγχοι στα σχολεία, έχει εμποδίσει την εξάπλωση του κορονοϊού.
Γι αυτόν τον λόγο, δεν υπάρχει τουλάχιστον μέχρι τώρα η σκέψη να επιστρέψουν οι μαθητές στην τηλεκπαίδευση, και το μόνο που μπορεί να αλλάξει είναι το υγειονομικό πρωτόκολλο. Ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης είπε πως «όλα τα μηνύματα τα οποία έχουμε από τη λειτουργία των σχολείων είναι ότι δεν έχουν συμβάλει ιδιαίτερα στη διασπορά της COVID-19 και είναι πολύ σημαντικό να παραμείνουν ανοιχτά. Προφανέστατα όμως θα περιμένουμε τις εισηγήσεις της επιτροπής».
Το ότι δεν θα κλείσουν τα σχολεία επιβεβαίωσε και η Νίκη Κεραμέως, η οποία είπε πως «επενδύουμε στα ανοιχτά σχολεία με ένα πρωτόκολλο που εστιάζει στην προστασία της δημόσιας υγείας και να είναι ανοιχτά τα σχολεία. Ο σχολικός πληθυσμός στην Ελλάδα ελέγχεται 2 φορές την εβδομάδα και αν υπάρξει κρούσμα γίνονται εφτά τεστ την εβδομάδα.
Είναι συνειδητή απόφαση της κυβέρνησης να επενδύσουμε πάρα πολλά σε ένα από τα πιο εντατικά πρωτόκολλα στην Ευρώπη που κοστίζει αρκετά χρήματα».
Δείτε επίσης: Το αντίο της Νίκης Κεραμέως στον πατέρα της – «Ο μπαμπάς μας για τον οποίον ήμασταν και θα είμαστε πάντοτε υπερήφανοι»
- Έτοιμο σε 30 λεπτά: Ψάρι στο φούρνο με λιαστές ντομάτες
- Σοκ στη Γαλλία: Το καλοκαίρι του 2026 γράφει ρεκόρ με 53 ημέρες καύσωνα
- Σκληρή απάντηση του ΚΚΕ για τη ΔΕΘ: Ο ορίζοντας 2030 του Μητσοτάκη φέρνει μόνο ανασφάλεια
- ΚΚΕ για ΔΕΘ: Ο «Ορίζοντας για την Ελλάδα του 2030» του κ. Μητσοτάκη αφήνει για τον λαό ανασφάλεια και αβεβαιότητα
- Γιορτή σήμερα 6 Σεπτεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν και τι τιμά η Εκκλησία
![]()
