Σε Γιάννενα και Ηγουμενίτσα η Ολυμπιακή Φλόγα

Κάλεσμα συμμετοχής στην εκδήλωση για την υποδοχή της ολυμπιακής φλόγας απηύθυνε ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Στον ρυθμό των Ολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν στο Παρίσι μπαίνει σήμερα η πόλη των Ιωαννίνων που υποδέχεται και φιλοξενεί την Ολυμπιακή Φλόγα για ένα βράδυ.

propoli

Η Φλόγα θα φτάσει στα Γιάννενα το απόγευμα και ο πρώτος λαμπαδηδρόμος Παντελής Κίτσιος θα ξεκινήσει στις 6.50 μ.μ. από την Λεωφόρο Δωδώνης 115, ενώ η τελευταία, αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Αννέτα Κυρίδου θα καταλήξει στην πλατεία Μαβίλη στις 7.13 μ.μ. εκεί θα ακολουθήσει εκδήλωση υποδοχής στην οποία θα μιλήσει ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Κατά τη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Λ. Δωδώνης και την οδό Αβέρωφ μέχρι και την Πλατεία Μαβίλη, το απόγευμα της Τρίτης, καθώς και τις οδούς Δ. Φιλοσόφου και Γλυκιδών το πρωί της Τετάρτης.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα διανυκτερεύσει στα Γιάννενα και θα φωτίσει το χώρο του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων στις 9.45 το πρωί της Τετάρτης σε ειδική εκδήλωση για τα 60 χρόνια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Πρώτη λαμπαδηδρόμος θα είναι η φοιτήτρια Ιατρικής Έλενα Παπασταματοπούλου, μέλος της Εθνικής ομάδας para TAEKWONDO, η οποία θα λάβει μέρος στους Παραολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι.

Η Έλενα Παπασταματοπούλου θα παραλάβει την Ολυμπιακή Δάδα και θα διανύσει τη διαδρομή έως το Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας», όπου και θα τελεσθεί η αφή του βωμού.

Το μεσημέρι η Ολυμπιακή Φλόγα θα αναχωρήσει για την Ηγουμενίτσα, όπου διοργανώνονται ανάλογες εκδηλώσεις.

Loading