Μια νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4 Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στις 14:40, ανοιχτά της Κάσσου, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Η δόνηση αυτή προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι είναι συνηθισμένοι σε σεισμικές δραστηριότητες.
Ο σεισμός αυτός έγινε σε απόσταση 381 χλμ. ΝΑ των Αθηνών, με το επίκεντρο να εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 30 χλμ. Δ της Κάσσου. Η τοποθεσία του σεισμού είναι γνωστή για την σεισμική της δραστηριότητα, γεγονός που ενδέχεται να επηρεάσει την καθημερινότητα των κατοίκων.
Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν στενά την κατάσταση και αναμένουν τυχόν μετασεισμούς στην περιοχή. Η ενημέρωση του κοινού είναι κρίσιμη για την προετοιμασία και την ασφάλεια των πολιτών, ειδικά σε περιοχές που πλήττονται συχνά από σεισμούς.
![]()
