Σέρρες: Προφυλάκιση 40 ημερών για 37χρονο αρνητή μάσκας

Έγκλειστος στη φυλακή για 40 ημέρες θα χρειαστεί να μείνει ένας 37χρονος από τις Σέρρες, ύστερα από την ποινή που του επιβλήθηκε από το εγχώριο Πλημμελειοδικείο, επειδή αρνήθηκε να φορέσει μάσκας προστασίας από τον κορονοϊό.

Η ποινή είναι για 60 ημέρες και – σύμφωνα με το νόμο – ο 37χρονος θα εκτίσει τα 2/3. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για παραβίαση των μέτρων αποτροπής μολυσματικών ασθενειών. Η υπόθεση δικάστηκε με την αυτόφωρη διαδικασία, ενώ όπως έγινε γνωστό, ο κατηγορούμενος φέρεται και κατά το προηγούμενο διάστημα να είχε υποπέσει στο ίδιο αδίκημα.

propoli

Νομικοί επισήμαναν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο νέος Ποινικός Κώδικας προβλέπει την εκτέλεση μέρους μίας ποινής στέρησης της ελευθερίας και την αναστολή του υπολοίπου αυτής, εφόσον κρίνει ότι αυτό είναι αναγκαίο για να αποτρέψει τον κατηγορούμενο από την τέλεση άλλων αξιόποινων πράξεων.

Προϋπόθεση, για κάτι τέτοιο, βέβαια, είναι η επιβληθείσα ποινή να μην υπερβαίνει τα τρία έτη, ενώ η διάρκεια της προς εκτέλεση ποινής δεν μπορεί να είναι κατώτερη των δέκα ημερών ούτε ανώτερη των τριών μηνών.

Δείτε επίσης: Αμαλιάδα: 12χρονος έπεσε στις ρόδες βυτιοφόρου – Ελαφρύς ο τραυματισμός

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading