Χειροπέδες περάστηκαν σε τέσσερα άτομα
Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.
Στο πλαίσιο επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στις 29 Οκτωβρίου σε Γλυφάδα, Ίλιον και Αθήνα, συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 31, 21, 27 και 30 ετών, μέλη της οργάνωσης, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται άλλο ένα μέλος.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία της εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, της απείθειας και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Αφορμή για την αποδόμηση της συμμορίας στάθηκε περιστατικό εμπλοκής αστυνομικών δυνάμεων με καταδιωκόμενο όχημα στο οποίο επέβαιναν δυο εκ των ανωτέρω συλληφθέντων και έλαβε χώρα βραδινές ώρες της 10ης Οκτωβρίου στα Κάτω Πατήσια.
Από την προανακριτική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, διασαφηνίστηκαν οι ταυτότητες των δύο επιβαίνοντων του οχήματος και διαπιστώθηκε ότι είναι μέλη εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιείται συστηματικά σε κλοπές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.
Για την αποσυναρμολόγηση των κλεμμένων αμαξιών χρησιμοποιούσαν υπόγειο χώρο στάθμευσης σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Αθήνα.
Από ε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στον υπόγειο χώρο στάθμευσης και σε κοντινές οικίες, εντοπίστηκαν τα τέσσερα μέλη της συμμορίας.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
- κλεμμένο αυτοκίνητο
- αντικλείδι οχημάτων
- το χρηματικό ποσό των 37.310 ευρώ
- σουγιάς τύπου πεταλούδας
- 8 κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα τόσο για την ταυτοποίηση συμμετοχής τους σε παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, όσο και για την ταυτοποίηση και άλλων μελών της συμμορίας συνεχίζεται.
Δείτε επίσης: Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για το δυστύχημα με νεκρή τη 42χρονη Δήμητρα Ιορδανίδου στη Θεσσαλονίκη
- Δήμος Ωραιοκάστρου: Τιμήθηκε η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας με εκδηλώσεις στη Ν. Φιλαδέλφεια
- Πρωτοποριακό μάθημα ιστορίας με βάση το Grand Theft Auto στο πανεπιστήμιο του Τενεσί
- Σχολικά γεύματα για όλους τους μαθητές στην Αίγινα: μία νέα εποχή κοινωνικής πολιτικής
- Φυλομετάβαση και εφηβεία: Πόσο σταθερή είναι η ταυτότητα φύλου στα παιδιά;
- Η Ελλάδα ως πυλώνας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr