Σφοδρή μάχη με τις φλόγες στο Ωραιόκαστρο: Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις με τη συμμετοχή του ΓΕΕΘΑ

Σφοδρή μάχη με τις φλόγες στο Ωραιόκαστρο: Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις με τη συμμετοχή του ΓΕΕΘΑ

Σφοδρή μάχη με τις φλόγες διεξάγεται στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, όπου οι πυροσβέστες συνεχίζουν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες, Σάββατο, περίπου στις 20:30.

Στην περιοχή επιχειρούν 150 πυροσβέστες, υποστηριζόμενοι από 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 48 οχήματα, καθώς και από πλήθος εθελοντών και εθελοντικών ομάδων.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και χωματουργικά μηχανήματα της Διοίκησης Κατασκευών και Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών.

Επιπλέον, ενεργοποιήθηκε η ομάδα ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ του ΓΕΕΘΑ για να συνδράμει στην κατάσβεση της φωτιάς.

Παράλληλα, δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, ενώ δυνάμεις του ΕΚΑΒ είναι έτοιμες για άμεσες παρεμβάσεις όπου απαιτηθεί.

Μηνύματα από το 112

Χθες το βράδυ, στις 20:52, εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για την απομάκρυνση των κατοίκων της περιοχής Ανθούπολη Ωραιοκάστρου προς την περιοχή ΤΙΤΑΝ. Σήμερα, Κυριακή, στις 01:19, εκδόθηκε νέο μήνυμα για την απομάκρυνση κατοίκων από την Ανθούπολη προς το γήπεδο της Λητής, ενώ στις 01:44 ακολούθησε μήνυμα για την απομάκρυνση των κατοίκων της Φιλοθέης προς το κλειστό γυμναστήριο Ευκαρπίας.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play