Σημαντική συνάντηση της Άριας Αγάτσα με ΕΚΕΤΑ για την αναβάθμιση της δημοσιογραφίας

Σημαντική συνάντηση της Άριας Αγάτσα με ΕΚΕΤΑ για την αναβάθμιση της δημοσιογραφίας

Η πρόεδρος του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Άρια Αγάτσα, πραγματοποίησε μια σημαντική συνάντηση με το ΕΚΕΤΑ κατά την παραμονή της στη Θεσσαλονίκη, συμμετέχοντας στο 3ο ετήσιο Διεθνές Συνέδριο του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων. Μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Δημήτρη Κιρμικίρογλου, συζήτησαν για προγράμματα συνεργασίας που αφορούν την αναβάθμιση της δημοσιογραφίας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η κ. Αγάτσα ενημερώθηκε για τις σύγχρονες τεχνολογίες ΑΙ και τις πρακτικές fact checking που εφαρμόζονται σε Ευρωπαϊκά Πρακτορεία. Στόχος είναι η διαρκής αναβάθμιση του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου με τα νέα εργαλεία κατά της παραπληροφόρησης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος του ΔΣ, Δρ Ευάγγελος Μπεκιάρης, και ο ερευνητής Δρ. Γιαννης Κομπατσιάρης, οι οποίοι παρουσίασαν το έργο του ΕΚΕΤΑ.

Η κ. Αγάτσα συνεχάρη τον καθηγητή του ΑΠΘ και διευθυντή του Peace Journalism Lab, Νίκο Παναγιώτου, για την άψογη διοργάνωση του συνεδρίου, το οποίο εστίασε στη διαχείριση του τραύματος και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας στη σύγχρονη δημοσιογραφία, με τίτλο «Bearing Witness: Trauma and Resilience in Modern Journalism».

Loading

Play