Το περιστατικό συνέβει πριν λίγες μέρες
Στα ύψη έχει φτάσει η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο, καθώς αποκαλύπτεται ότι πριν λίγες μέρες παραλίγο να θρηνήσουμε νεκρούς στον αέρα.
Ειδικότερα, την περασμένη Πέμπτη, πιλότος τουρκικού μαχητικού πέρασε σε απόσταση μόλις 30 μέτρων από ελληνικό πολεμικό αεροσκάφος κατά τη διάρκεια αερομαχίας, πάνω από το νησί της Ικαρίας.
Ζεύγος τουρκικών μαχητικών ενεπλάκη σε αερομαχία με ελληνικά F-16 και όταν ο πρώτος έλληνας πιλότος είχε στο στόχαστρο του τον πρώτο τούρκο πιλότο, ο δεύτερος τούρκος πιλότος, αντιστοίχως καταδιωκώμενος από τον δεύτερο Ελληνα – προχώρησε σε επικίνδυνο ελιγμό, περνώντας «ξυστά» από τον πρώτο Έλληνα, διαδιακινδυνευοντας την ακεραιότητα και των δύο.
Ευτυχώς, οι πιλότοι μας αποδείχτηκαν ψύχραιμοι και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
Δείτε επίσης: Αιγαίο: 66 παραβιάσεις από αεροσκάφη της Τουρκίας
- Στους 37 οι νεκροί από τις πλημμύρες στο Μεξικό
- Χαμάς: Η απελευθέρωση των ομήρων θα ξεκινήσει το πρωί της Δευτέρας
- Τραγικός θάνατος τουλάχιστον τριών διπλωματών του Κατάρ στην Αίγυπτο σε τροχαίο ατύχημα
- Ποιοι ηγέτες συμμετέχουν στην υπογραφή της συμφωνίας για τη Γάζα
- Πτώση ελικοπτέρου στην Καλιφόρνια κατά τη διάρκεια της έκθεσης αυτοκινήτων και ελικοπτέρων
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr