Σοκ προκάλεσαν στα Χανιά δύο πνιγμοί γυναικών μέσα σε λίγες ώρες, με δύο ηλικιωμένες να χάνουν τη ζωή τους την ίδια ημέρα σε παραλίες του νομού.
Κάθε καλοκαίρι, οι ελληνικές θάλασσες από τόπος αναψυχής μετατρέπονται σε σκηνικό τραγωδιών, καθώς ο αριθμός των θυμάτων από πνιγμό αυξάνεται δραματικά.
Φέτος, οι απώλειες ανθρώπινων ζωών στις ακτές όλης της χώρας -και με τραγικό επίκεντρο την Κρήτη– έχουν πάρει ανησυχητικές διαστάσεις, επαναφέροντας στο προσκήνιο το ζήτημα της ασφάλειας στο νερό.
Το πρόσφατο περιστατικό στον Νομό Χανίων, όπου δύο ακόμη γυναίκες έχασαν τη ζωή τους την ίδια ημέρα, δείχνει με τον πιο σκληρό τρόπο πόσο ευάλωτοι παραμένουν οι λουόμενοι, ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι, απέναντι στους κινδύνους της θάλασσας.
Πρόκειται για δύο ηλικιωμένες που πνίγηκαν κολυμπώντας το μεσημέρι του Σαββάτου σε παραλίες του Νομού Χανίων.
Το πρώτο περιστατικό, σύμφωνα με το patris.gr, σημειώθηκε στη Χρυσή Ακτή Χανίων, όπου εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της μία 84χρονη Ελληνίδα. Άμεσα ενημερώθηκε το Α’ Λιμενικό Τμήμα Χανίων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων και στο σημείο έσπευσαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Η 84χρονη παρελήφθη από ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
![]()
