Σοκ στα Πετράλωνα: Αποκαλύψεις για τα sms των μηχανικών πριν την κατάρρευση της πολυκατοικίας

Σοκ στα Πετράλωνα: Αποκαλύψεις για τα sms των μηχανικών πριν την κατάρρευση της πολυκατοικίας

Σοκαριστικές αποκαλύψεις έρχονται στο φως σχετικά με την κατάρρευση της πολυκατοικίας στα Πετράλωνα, που σημειώθηκε χθες το μεσημέρι.

Οι μηχανικοί του υπό ανέγερση κτιρίου δίπλα είχαν αντιληφθεί από νωρίς το πρωί την ύπαρξη σοβαρού προβλήματος, όπως προκύπτει από sms που αντάλλασσαν και περιλαμβάνονται στη δικογραφία της αστυνομίας.

Ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυψε στο MEGA και στην εκπομπή Live News ότι οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας ήταν εκτενείς, με δεκάδες καταθέσεις και συγκέντρωση στοιχείων.

Συγκεκριμένα, στις 8:45 χθες το πρωί, ένας από τους μηχανικούς που επέβλεπαν το έργο στην οδό Αλκμήνης, έστειλε μήνυμα σε συνάδελφό του, προειδοποιώντας για εκτεταμένη διαρροή που ενδέχεται να απαιτεί επιπλέον υποστήριξη. Η διαρροή που έχουν δίπλα είναι πιο εκτεταμένη τελικά και έχουμε εκεί ένα θέμα, θα χρειαστεί μάλλον ακόμη ένα ντουλάπι.

Το ντουλάπι, σύμφωνα με τους μηχανικούς, είναι ένα κιβώτιο αντιστήριξης που θα στήριζε τη διπλανή πολυκατοικία. Η αναφορά σε διαρροή υποδηλώνει πιθανή παρουσία μαύρων λυμάτων, που έχουν επιδεινώσει την κατάσταση του εδάφους.

Η κατάσταση του τοίχου, ο οποίος έχει σκαφτεί σε μεγάλο βάθος χωρίς την απαραίτητη υποστήριξη, είναι κρίσιμη, καθώς η πολυκατοικία βρισκόταν ήδη σε κίνδυνο κατάρρευσης. Είναι σε πολύ μεγάλο βάθος και χρειάζεται τσιμέντο ταχείας πήξης.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος τόνισε ότι θα έπρεπε να υπάρχει συνεχές φράγμα και όχι απλώς συζητήσεις για επιπλέον ντουλάπι. Στη δικογραφία, οι κατηγορούμενοι είναι οι μηχανικοί, ενώ οι εργάτες δεν έχουν κατηγορηθεί, καθώς ισχυρίζονται ότι ακολούθησαν τη διαδικασία εκσκαφής και αντιστήριξης.

Ωστόσο, φωτογραφίες από την περιοχή δείχνουν ότι η κατάσταση είναι επικίνδυνη, με τον τοίχο να παραμένει ανοιχτός και το έδαφος σαθρό, ενισχύοντας την ανησυχία για την ασφάλεια της κατασκευής.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play