Σοκ στη δυτική Αττική: πάνω από 480.000 στρέμματα έχουν καεί τα τελευταία 9 χρόνια

Σοκ στη δυτική Αττική: πάνω από 480.000 στρέμματα έχουν καεί τα τελευταία 9 χρόνια

Πάνω από 480.000 στρέμματα εκτάσεων έχουν καεί στη δυτική Αττική από δασικές πυρκαγιές τα τελευταία εννέα χρόνια, σύμφωνα με επικαιροποιημένη ανάλυση του meteo.gr.

Τα στοιχεία προκύπτουν από την επικαιροποιημένη ανάλυση των καμένων εκτάσεων από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων ετών (2018-2026) στο ηπειρωτικό κομμάτι της περιφερειακής ενότητας Δυτικής Αττικής. Η ενημέρωση έγινε με αφορμή την πρόσφατη δασική πυρκαγιά στο Πόρτο Γερμενό.

Συγκεκριμένα, από το 2018 έως και το 2026, έξι μεγάλες πυρκαγιές έχουν κάψει περισσότερα από 480.000 στρέμματα, σύμφωνα με τις αναφορές της Υπηρεσίας Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus και του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τις Δασικές Πυρκαγιές (EFFIS).

Καθώς η τελευταία πυρκαγιά στο Πόρτο Γερμενό εξακολουθεί να καίει μέχρι και σήμερα, η εκτιμώμενη έκταση αφορά τα δεδομένα έως και το μεσημέρι της Κυριακής 02/08/2026.

Στη σχετική ανακοίνωση τα στοιχεία χαρακτηρίζονται «εντυπωσιακά και ανησυχητικά», ενώ διευκρινίζεται ότι η ανάλυση θα επικαιροποιηθεί με την τελική έκταση της πυρκαγιάς στο Πόρτο Γερμενό.

src=https://www.amna.gr/photos/fileman/Uploads/fires_attica_2017_2026.jpg

Εικόνα του Meteo με την περίμετρο των καμένων εκτάσεων στην περιφερειακή ενότητα Δυτικής Αττικής από το 2018 έως και το 2026, καθώς και τα θερμά σημεία των ενεργών εστιών της πυρκαγιάς στο Πόρτο Γερμενό.

Loading

Play