Σοκ και αποτροπιασμός προκαλούν οι μαρτυρίες για ενδοοικογενειακή βία στην Ελλάδα. Τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας αυξάνονται συνεχώς, με τις αναφορές να έρχονται στο φως της δημοσιότητας καθημερινά με ολοένα μεγαλύτερη αγριότητα. Η καταγγελία μιας 31χρονης γυναίκας στο MEGA και στην εκπομπή «Εξελίξεις Τώρα» αναδεικνύει μια σοκαριστική πραγματικότητα: έπεσε θύμα κακοποίησης από τον πρώην σύζυγό της, ο οποίος επιτέθηκε και στα παιδιά τους. Η γυναίκα αποφάσισε να βάλει τέλος στο μαρτύριο που υπέφερε και να απομακρυνθεί από αυτόν, ωστόσο δέχθηκε απειλές για τη ζωή της.
«Όταν του έδειξα την αντίθεσή μου στο να με παρακολουθεί, ήταν η πρώτη φορά που ωρυόταν — φώναζε, γκάριζε: Θα σε μαχαιρώσω». Ο φόβος κυριάρχησε την στιγμή που ένιωσε ότι κινδυνεύει η ζωή της, σκέφτηκε: «Τα παιδιά μου — δεν θα προλάβω να ξαναδώ τα παιδιά μου». Οι τραυματικές εμπειρίες της την οδήγησαν να απευθυνθεί πολλές φορές στις αρχές, αλλά η ανταπόκριση ήταν αναιμική.
Ο δικηγόρος της, Τάσος Γιαννόπουλος, περιγράφει την κατάσταση, τονίζοντας ότι η αστυνομία δεν έδειξε τη δέουσα ευαισθησία και ότι αναγκάστηκαν να αναλάβουν δράση ως «ντετέκτιβ» για να διασφαλίσουν τη σύλληψη του κακοποιητή.
Αυτή η υπόθεση αναδεικνύει τις σοβαρές αδυναμίες του συστήματος που πρέπει να προστατεύει τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας, καθώς πολλές γυναίκες που καταγγέλλουν αυτές τις σοβαρές επιθέσεις παραμένουν μόνες και απροστάτευτες.
Πηγή περιεχομένου: in.gr
![]()
