Σωματεία και φορείς έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης σήμερα στις 19:30

Κινητοποίηση για να παρθούν άμεσα μέτρα πυροπροστασίας αλλά και να ενισχυθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 19:30 σωματεία και φορείς έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης.

Στην κινητοποίηση καλούν με απόφαση τους Φοιτητικοί Σύλλογοι από την Αθήνα, καθώς και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας.

propoli

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση απευθύνει και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

Σε μαζική συμμετοχή καλούν το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Γάλα – Ποτά – Τρόφιμα, η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Ειδικής Αγωγής, η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ), τα ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΡΠΝ – ΠΕΣ/ΝΑΤ, το Συνδικάτο Τύπου – Χάρτου, το Συνδικάτο Χρηματοπιστωτικού ν. Αττικής, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο», το Συνδικάτο Εργαζομένων στο Φάρμακο Αττικής – Πειραιά και Νήσων, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «ΣΕΛΕΚΤ ΣΕΡΒΙΣ ΠΑΡΤΝΕΡ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΕΛΛΑΣ ΑΕ» νομού Αττικής, η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ), το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών ν. Αττικής (ΣΕΤΤΑ).

Επίσης καλούν, η Πανελλαδική Ένωση Εργατοτεχνικού και υπαλληλικού προσωπικού Ελαιουργοσαπωνοποιείων ν. Αττικής, η Ένωση Βιοτεχνών Μετάλλου Αττικής, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου «Μεταξά», ο Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας (ΟΓΕ), η Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελευσίνας- Μάνδρας, το Συνδικάτο Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό και τα Ξενοδοχεία Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων στις Κτιριακές Υποδομές, ο ΣΕΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη» και ο Σύλλογος Μονίμων Υπαλλήλων του ΕΦΕΤ, το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής, Βοιωτίας και νήσων Αργοσαρωνικού, η Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ασπροπύργου, ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αχαρνών, το ΕΣΥΝ Αχαρνών-Φυλής, το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων, το Σωματείο Εργαζομένων στη Vodafone 360Connect και λοιπές θυγατρικές.

Το πλαίσιο αιτημάτων

Πηγή: Eurokinissi

  • Άμεση αποζημίωση όλων των πληγέντων στο 100% της καταστροφής χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να εξασφαλιστεί η διαμονή για όσους χρειάζεται και για το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την αποκατάσταση των ζημιών.
  • Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό για δασοπροστασία και δασοπυρόσβεση.
  • Να στελεχωθούν τα Δασαρχεία Λαυρίου, Πεντέλης, Πάρνηθας και όλα τα δασαρχεία της Αττικής με δασεργάτες και όλο το αναγκαίο επιστημονικό προσωπικό.
  • Να στελεχωθούν με μόνιμο και σταθερό προσωπικό οι πυροσβεστικές υπηρεσίες καθώς και να εξασφαλιστεί όλος ο αναγκαίος και σύγχρονος εξοπλισμός. Να εκπονηθεί ολοκληρωμένο σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών με βάση και τα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής. Να παρθεί πίσω η απόφαση που διαχωρίζει την πρόληψη από την κατάσβεση πυρκαγιών.
  • Να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για ολοκληρωμένη αποκατάσταση των δασών που κάηκαν τα προηγούμενα χρόνια από πυρκαγιές. Καμία αλλαγή χρήσης γης, που θα επιτρέψει σε επιχειρηματικούς ομίλους να κάνουν μπίζνες πάνω στα καμένα.
  • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα αντιπλημμυρικής θωράκισης των περιοχών των δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού καθώς η καταστροφική πυρκαγιά αυξάνει τους κινδύνους πλημμυρικών φαινομένων.

Δείτε επίσης: Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στο Πήλιο

Loading