Στη Βουλγαρία έχουν καταγραφεί από 31.12.2021 έως 7.1.2022, 107 εστίες σε αγριόχοιρους
Νέα κρούσματα αφρικανικής πανώλης των χοίρων μαστίζουν περιοχές της Βουλγαρίας σε κοντινή απόσταση από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.
Ειδικότερα, στις 6 και 7 Ιανουαρίου 2022 μέσω του συστήματος ADIS της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κοινοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, δέκα εννέα δευτερογενείς εστίες Αφρικανικής Πανώλης των χοίρων (ΑΠΧ) σε αγριόχοιρους στην Βουλγαρία στις περιοχές Haskovo (2 εστίες), Kardzhali (7 εστίες) και Smolyan (10 εστίες) σε κοντινή απόσταση από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Τμήματος Λοιμωδών και Παρασιτικών Νοσημάτων του ΥπΑΑΤ, στη Βουλγαρία έχουν εντοπισθεί από 31.12.2021 έως 7.1.2022, 107 εστίες σε αγριόχοιρους.
Οι εστίες αυτές καταγράφτηκαν σε θηρευμένους αγριόχοιρους στο πλαίσιο Γενικής Επιτήρησης του νοσήματος στην χώρα αυτή.
Προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος της ΑΠΧ στη χώρα και να αποφευχθεί μια επιζωοτία, εφιστάται η προσοχή στις αρμόδιες κτηνιατρικές αρχές για την πιστή εφαρμογή μέτρων.
Δείτε επίσης: Καλλιστώ: Οδηγίες και ενέργειες για την αντιμετώπιση των λύκων
- Ηγέτες συγκεντρώνονται στο Μπελέμ για την COP30, εν μέσω ανησυχιών για την απουσία των ΗΠΑ
- Energean: Νέα εποχή στην έρευνα υδρογονανθράκων στην Ελλάδα με την ερευνητική γεώτρηση το 2026 – 2027
- Επίσκεψη του Απόστολου Πάνα στο ΕΠΑΛ Νικήτης
- Κέρδη 964 εκατ. ευρώ μετά φόρων για την Εθνική Τράπεζα στην Ελλάδα το εννεάμηνο του 2025
- Green Deal Greece 2025: Στρατηγικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αναβάθμιση της χώρας
![]()
