Στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ την 1η Φεβρουαρίου

Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί την παραμονή των 6.000 συμβασιούχων.

Στάση εργασίας έχει ανακοινωθεί την 1η Φεβρουαρίου από την ΠΟΕΔΗΝ για τους Συμβασιούχους Ορισμένου Χρόνου από τις 09:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση στις 10:00 π.μ. στο υπουργείο Υγείας.

propoli

Η ΠΟΕΔΗΝ με αυτόν τον τρόπο διεκδικεί την παραμονή τους.

Όπως αναφέρει η ομοσπονδία των υγειονομικών: «6.000 συμβασιούχοι Εργαζόμενοι στην καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση, κινδυνεύουν με άμεση απόλυση, παρότι έχουν ενεργείς συμβάσεις καθότι ολοκληρώθηκαν ή ολοκληρώνονται οι διαγωνισμοί ανάθεσης των εν λόγω υπηρεσιών σε εργολάβους.

Εργάζονται πάνω από 5 χρόνια με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων (έστω τρίμηνες) και προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες. Νοσοκομεία τρέχουν και ολοκληρώνουν τους διαγωνισμούς για ανάθεση των εν λόγω υπηρεσιών στους εργολάβους και σταδιακά οι συνάδελφοι απολύονται παρότι έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις τους έως 31.3.2024».

Επίσης η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι: «Οι εργολάβοι σύμφωνα με όλες τις οικονομοτεχνικές μελέτες των Νοσοκομείων στοιχίζουν πολύ περισσότερα χρήματα για το Δημόσιο. Έως σήμερα υπήρξαν παρεμβάσεις από το Υπουργείο Υγείας που έβαζε φρένο σε Νοσοκομεία να εγκαταστήσουν εργολάβους. Ζητάμε από τον Υπουργό Υγείας να παρέμβει στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων να ακυρώσουν τους διαγωνισμούς σε όποιο στάδιο και εάν βρίσκονται.

Να προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση δυνατότητας των Νοσοκομείων να συνάπτουν νέες ΣΟΧ που έχουν κηρυχθεί νόμιμες από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια. των συμβασιούχων. Όπως αναφέρει η ομοσπονδία των Υγειονομικών: Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι».

Δείτε επίσης: ΕΝΙΘ: Οι μετακινήσεις ιατρών από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης στην περιφέρεια θέτουν σε κίνδυνο τους ασθενείς

Loading