Στη φυλακή η 46χρονη για τον εμπρησμό της Marfin μετά την απολογία της

Στη φυλακή η 46χρονη για τον εμπρησμό της Marfin μετά την απολογία της

Στη φυλακή οδηγείται η 46χρονη που κατηγορείται για τη φονική εμπρηστική επίθεση στη Marfin, μετά την απολογία της, στην οποία αρνήθηκε όσα της αποδίδονται στη δικογραφία για παρουσία πλησίον του «εκτελεστικού πυρήνα» των δραστών και για ουσιαστική συμβολή στην πράξη.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν, μετά το τέλος της απολογητικής διαδικασίας, ότι η γυναίκα, η οποία τα τελευταία χρόνια είναι μόνιμη κάτοικος Βρετανίας, πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή.

Η 46χρονη κατέθεσε, μέσω του συνηγόρου της Κώστα Παπαδάκη, πολυσέλιδο υπόμνημα στη δικαστική λειτουργό, στο οποίο ανέπτυξε τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς της για να αντικρούσει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού κατά συρροή που της αποδίδεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις της δικαστικής λειτουργού και ανέφερε ότι γνωρίζει μόνο εξ όψεως τους δύο 42χρονους προσωρινά κρατούμενους συγκατηγορούμενούς της για τους θανάτους των τριών εργαζομένων μέσα στο φλεγόμενο κτίριο της Marfin.

«Είμαι αθώα, συμμετείχα στη διαδήλωση, αλλά δεν έχω σχέση με τα επεισόδια», φέρεται να υποστήριξε κατά την απολογία της, προσθέτοντας ότι τους συγκατηγορούμενούς της τους γνωρίζει εξ όψεως από τον αναρχικό χώρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, στην κατηγορούμενη αποδίδεται ότι συνδέεται με την ομάδα που εκδήλωσε άμεσα την εμπρηστική επίθεση, χωρίς όμως να διακριβώνεται με την ίδια σαφήνεια συγκεκριμένος εκτελεστικός ρόλος. Η συμμετοχή της, όπως αναφέρεται, συνίσταται στην ένταξή της στην ομάδα, στην παρουσία της κοντά στον άμεσα «εκτελεστικό» πυρήνα και στην «υποστήριξη» της δράσης του.

Κατά τις διωκτικές αρχές, η 46χρονη φέρεται να συνέβαλε ουσιωδώς στην πράξη, καθώς ενίσχυσε τη συλλογική δράση της ομάδας και τη δυνατότητα των αυτουργών να ενεργήσουν, συμμετέχοντας στον σχηματισμό προστατευτικού κλοιού γύρω τους, ώστε να μη διακοπεί η ενέργειά τους ούτε να παρεμποδιστεί η διαφυγή τους από τυχόν επέμβαση τρίτων.

Η κατηγορούμενη, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ορίσει ως τεχνικό σύμβουλο τον δικαστικό πραγματογνώμονα Γιώργο Καραθανάση, Μηχανικό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και αναλυτή ψηφιακών και ηλεκτρονικών πειστηρίων. Ο κ. Καραθανάσης, σε έκθεση που συνέταξε με βάση την ανάλυση των ψηφιακών πειστηρίων της δικογραφίας, φαίνεται να καταλήγει ότι δεν προκύπτει καμία διαφορά σε σχέση με όσα είχαν ερευνηθεί από τις αρχές το 2022 και, όπως έχει δηλώσει ο συνήγορος της κατηγορουμένης Κώστας Παπαδάκης, είχαν οδηγήσει την έρευνα στο αρχείο.

Πριν βρεθεί στο ανακριτικό γραφείο, η κατηγορούμενη είχε δώσει κατάθεση και η αδελφή της, η οποία φέρεται να είπε ότι ήταν μαζί στο συλλαλητήριο και πως δεν βρίσκονταν κοντά στο κατάστημα της τράπεζας όταν έγινε η φονική επίθεση.

Loading

Play