Στην ανακρίτρια οι τρεις κατηγορούμενοι για τον εμπρησμό Marfin με νέες κατηγορίες για τρομοκρατική οργάνωση και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά 24 ανθρώπων

Στην ανακρίτρια οι τρεις κατηγορούμενοι για τον εμπρησμό Marfin με νέες κατηγορίες για τρομοκρατική οργάνωση και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά 24 ανθρώπων

Εμπρησμός Marfin: οι τρεις κατηγορούμενοι καλούνται εκ νέου στην ανακρίτρια για συμπληρωματικές απολογίες, αυτή τη φορά για δύο νέες κατηγορίες. Η υπόθεση της φονικής επίθεσης του Μαΐου 2010, στη διάρκεια συλλαλητηρίου για το πρώτο Μνημόνιο, παραμένει στο επίκεντρο της Δικαιοσύνης.

Οι δύο άνδρες, 42 ετών, και η 46χρονη συγκατηγορούμενή τους, που είναι προσωρινά κρατούμενοι για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού κατά συρροή, θα βρεθούν αύριο ενώπιον της 3ης Τακτικής Ανακρίτριας. Εκεί θα δώσουν συμπληρωματικές απολογίες για τις νέες κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν.

Η συμπληρωματική δίωξη που ζήτησε από την Εισαγγελία η ανακρίτρια αφορά το αδίκημα του 187Α του ΠΚ, για ανθρωποκτονία που τελέστηκε στο πλαίσιο τρομοκρατικών πράξεων, καθώς και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 24 ατόμων, εργαζομένων στην τράπεζα.

Αύριο αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία, ώστε να ενημερωθούν για το νέο κατηγορητήριο και να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους.

Μετά την ολοκλήρωση των συμπληρωματικών απολογιών, σύμφωνα με πληροφορίες, η ανάκριση θα περατωθεί. Στη συνέχεια η υπόθεση θα διαβιβαστεί στο αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το οποίο με βούλευμά του θα κρίνει αν θα παραπέμψει ή όχι την υπόθεση σε δίκη, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Η υπόθεση του εμπρησμού, που στοίχισε τη ζωή τριών υπαλλήλων, ανάμεσά τους και μιας εγκύου γυναίκας, άνοιξε ξανά ενώπιον της Δικαιοσύνης το περασμένο καλοκαίρι, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και ψηφιακών ευρημάτων από τις διωκτικές αρχές. Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, οι τρεις κατηγορούμενοι βρέθηκαν ενώπιον της ανακρίτριας για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή, ενώ σύμφωνα με τη δικογραφία φέρονται να αποτελούσαν μέλη ομάδας περίπου 12 ατόμων που πραγματοποίησε την εμπρηστική επίθεση στην τράπεζα της οδού Σταδίου. Κατά την κατηγορία, ο ένας από τους δύο φέρεται να έσπασε με βαριοπούλα την τζαμαρία του υποκαταστήματος, ενώ ο δεύτερος πέταξε μέσα μολότοφ. Η 46χρονη, σύμφωνα με τη δικογραφία, βρισκόταν στο σημείο με υποστηρικτικό ρόλο στα μέλη της ομάδας. Και οι τρεις κατηγορούμενοι αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή τους στη φονική ενέργεια.

Loading

Play