Στο 100% η πληρότητα στη Σαμοθράκη για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Oπως όλα δείχνουν, το νησί της Σαμοθράκης για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα είναι γεμάτο κόσμο σύμφωνα με τους επαγγελματίες του νησιού –  Οι πληρότητες στα καταλύματα έχουν αγγίξει σχεδόν το 100% – Η μόνη «ελπίδα» για τον επισκέπτη να είναι η διαμονή στο κάμπινγκ.

Ο δήμαρχος της Σαμοθράκης Νίκος Γαλατούμος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε, «γενικά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είθισται να έχει κόσμο το νησί αλλά φέτος βλέπουμε πολλούς που αναζητούν δωμάτια και δεν μπορούν να βρουν. Σε αυτό φαίνεται να έχει συμβάλει και η πρωτοβουλία της Ένωσης Mοτοσικλετιστών Αλεξανδρούπολης που έχει φέρει αρκετούς μοτοσικλετιστές».

propoli

Μετά από έναν πολύ δύσκολο χειμώνα και με την πανδημία να έχει ανατρέψει τα δεδομένα στην τουριστική αγορά, οι υψηλές πληρότητες του τριημέρου -σχεδόν fully booked- δίνουν αισιοδοξία στους επαγγελματίες του νησιού και είναι ενδεικτικές της τάσης που υπάρχει για τη ζήτηση και τους επόμενους μήνες.

Ο ξενοδόχος και αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Σαμοθράκης Γιάννης Γλήνιας εκτιμά πώς οι υψηλές πληρότητες κατά το ήμισυ, στους ξένους τουρίστες που είναι κυρίως Ρουμάνοι και Βούλγαροι.

Ο κ Γιάννης Γλήνιας τονίζει πως “Το γεγονός ότι είναι ανοιχτά τα σύνορα και στη Νυμφαία και στο Ορμένιο έχει συντελέσει να έχουμε τουρισμό και από το εξωτερικό, ειδικά από τους “φανατικούς” του νησιού που είναι οι Ρουμάνοι και σε μεγάλο ποσοστό και οι Βούλγαροι. Το 50% των τουριστών δηλαδή στο νησί για το τριήμερο έχουν έρθει από το εξωτερικό”.

Το νησί διαθέτει περίπου 1.700 κλίνες.

Στα Θέρμα πάντως, φαίνεται πως τις έχουν «καταλάβει» όλες, οι μοτοσικλετιστές, όπως αναφέρει ο Ηλίας Γρηγοράκης πρόεδρος της Ένωσης Μοτοσικλετιστών Αλεξανδρούπολης «Οι Αγριάνες» και εξηγεί: «Εμείς ως Ένωση κάναμε ένα άτυπο κάλεσμα σε όσους επιθυμούν να έρθουν στο νησί μας, τη Σαμοθράκη και να περάσουν εκεί τις ημέρες αυτές. Λέω άτυπο γιατί ναι μεν είναι μια πρωτοβουλία του συλλόγου μας αλλά δεν έχει να κάνει με την Πανελλήνια Συνάντηση Μοτοσικλετιστών που επρόκειτο να γίνει αυτές τις μέρες και λόγω των συνθηκών ματαιώθηκε.

Ωστόσο, εμείς ως ένωση απευθύναμε ένα κάλεσμα από τον Έβρο έως τη Θεσσαλονίκη, γνωρίζοντας ότι πολλοί θα ήθελαν να ταξιδέψουν κάπου με τις μηχανές τους και προτείναμε ως προορισμό τη Σαμοθράκη. Άλλωστε η φιλοσοφία του νησιού και η ενέργειά του ταιριάζει στο ελεύθερο πνεύμα του μοτοσικλετιστή και προσφέρεται για όσους θέλουν να γεμίσουν με εικόνες από την άγρια ομορφιά της φύσης».

Δείτε επίσης:  Ελληνικός τουρισμός: «Μαύρα» σύννεφα – Έκκληση από ΣΕΤΕ να ανοίξουν οι βασικές μας αγορές

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading