Στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Κω μεταφέρθηκαν οι 375 μετανάστες και πρόσφυγες που εντοπίστηκαν σε διεθνή ύδατα έξω από την Κρήτη.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου:
«Ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα η μεταφορά 375 πολιτών τρίτων χωρών, οι οποίοι επέβαιναν σε πλοίο με τουρκική σημαία που έπλεε επί μέρες σε διεθνή ύδατα, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Κω. Νωρίτερα, μια επιβαίνουσα αποβιβάστηκε στην Κάρπαθο, προκειμένου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες λόγω αδιαθεσίας. Παράλληλα, έξι επιβαίνοντες έχουν κρατηθεί για ανάκριση.

Στο ΚΥΤ Κω, έχουν ήδη τοποθετηθεί σε οικίσκους και προχωρά η διαδικασία καταγραφής βουλήσεως ασύλου και μετά θα παραμείνουν σε καραντίνα για ένα χρονικό διάστημα. Επισημαίνεται ότι η παραμονή στο ΚΥΤ της Κω θα είναι προσωρινή, καθώς πρόκειται για μια ασυνήθιστη και ιδιαίτερη περίπτωση.
Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, δήλωσε:
“Η Ελλάδα απέδειξε για άλλη μια φορά ότι και προστατεύει ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα και παρέχει προστασία, τη στιγμή που άλλοι αδιαφορούν για τις υποχρεώσεις τους. Θερμά συγχαρητήρια στο προσωπικό του ΚΥΤ που εργάστηκε άοκνα κατά τη διάρκεια της νύχτας”».

Δείτε επίσης: Πρασσάς για τον κορονοϊό: «Χρειαζόμαστε νέο εθνικό σχέδιο»
- Σφοδρή επίθεση Τσουκαλά κατά Μητσοτάκη για το πακέτο της ΔΕΘ και την ακρίβεια
- Ομπαμεγιάνγκ σε τροχιά αποθέωσης: «Ήρθε για να γράψει ιστορία» στη Ντεπορτίβο
- Θεσσαλονίκη: 15χρονη φέρεται να έβαλε φίλους της να χτυπήσουν 14χρονο για ερωτική αντιζηλία
- Έγκυος η Καλλιστώ Βαρδή: περιμένει το πρώτο της παιδί και αποκάλυψε το φύλο
- Σοκ στη ΔΕΘ: Συνελήφθη 37χρονος που κατέγραφε γυναίκες στις τουαλέτες με το κινητό του
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
